Devet vinarija kreće na turneju jadranskim gradovima

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2013. u 12:22
Press foto

Vinarije će tijekom turneje svoja vina predstaviti u Istri, Opatiji, Dubrovniku, Pelješcu, Zadru, Šibeniku/Murteru, Splitu te Hvaru.

Devet vinarija iz gotovo svih dijelova Hrvatske, članovi udruge Grand Cro, kreću na Grand Cro Tour, turneju jadranskim gradovima tijekom koje će svoja vina predstaviti ugostiteljima, sommelierima, distributerima, vinskim stručnjacima i predstavnicima medija, priopćeno je iz Vinmedije. Predstavnici vinarija Baković, Bibich, Bolfan Vinski vrh, Boškinac, Duboković, Korta Katarina, Meneghetti, Roxanich i Saints Hills turneju danas otvaraju u Istri, na Stanciji Meneghetti, a potom se u srijedu, 20. ožujka, sele u Opatiju, u Villu Angiolinu. Turneju će 2. travnja nastaviti u Dubrovniku, 3. travnja na Dingaču i u Orebiću, dok će od 10. do 13. travnja uslijediti kušanja u Zadru, Šibeniku/Murteru, Splitu te na Hvaru, stoji u priopćenju.

Cilj je turneje upoznati struku s vinima posljednjih raspoloživih berbi te potaknuti profesionalce da uoči turističke sezone dodatno obogate ponudu jadranskih restorana i hotela autohtonim hrvatskim proizvodima. Među vinima koja će biti predstavljena tijekom Grand Cro Toura niz je različitih stilistika, sorti grožđa i tehnika proizvodnje.

Grand Cro vinarije proizvode vina ili od autohtonih hrvatskih sorti grožđa ili, pak, od međunarodnih sorti koje svoj poseban izričaj imaju na hrvatskom teritoriju. Zajedničko svim vinarijama je vjera kako svako pojedino vino, porijeklom iz Hrvatske kao zemlje starog vinskog svijeta, može ravnopravno stajati na bilo kojem svjetskom stolu, ističe se u priopćenju.

Osnovana početkom godine, udruga Grand Cro okuplja vinarije čiji je cilj unapređenje promocije na domaćem i međunarodnom tržištu. Članovi su zajednički već nastupili na kušanju hrvatskih vina u New Yorku, a promotivne će aktivnosti tijekom godina nastaviti, osim na Jadranu, i u drugim dijelovima Hrvatske.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pogrešan tajming promocije / travanj?/ . Promocija se obavlja tik pred sezonu,
kako bi u nju bili uključeni direktni kupci, koji se pune – sredinom
6 mjeseca.

Dosta je trovanja vinima, treba naučiti narod da je izvorska voda, i to filtrirana, najzdravije piće.

Vino razara stanice mozga, što su Amerikanci dokazali snimajući ga najsofisticiranijim uređajima, stoga od njega treba bježati kao vrag od tamjana.

Stimuliramo vinare, šaljemo poticaje proizvođačima duhana, a istodobno uvozimo kamione i kamione hrane.

A Australci koracima od sedam milja napreduju u proizvodnji ekohrane!

New Report

Close