Desetu godinu zaredom potpisan Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera-PUMA“

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2016. u 15:16
Vukovarsko srijemska županija

Ukupna vrijednost projekta je 50.000 kuna. Tijekom deset godina edukativne seminare završilo je između 1.500 i 2.000 poduzetnika.

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca provodi Program usavršavanja managera- PUMA, i to već desetu godinu za redom. Hrvatska udruga poslodavaca pruža podršku županiji u edukaciji i usavršavanju menadžera s ovog područja, obzirom da HUP i poslodavci znaju što je potrebno na tržištu u gospodarstvu. Među ostalim cilj je osposobiti što više mladih ljudi kako bi edukacijom i stručnim usavršavanjem stekli praktična iskustva i znanja, te na taj način doprinijeli napretku ovog našeg kraja i gospodarstva. PUMA educira i stručno usavršava poduzetnike kao i nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružički u Vukovaru, kroz jednostavne radionice tijekom godine.

Tim povodom, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić potpisali su Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera-PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

„Osim što stipendiramo studente deficitarnih zanimanja, želimo da se i naši poduzetnici cjeloživotnim učenjem prilagode potrebama tržišta i što bolje vode svoja poduzeća. Ulaganje u mlade ljude i znanje naša je budućnost.“ rekao je župan Božo Galić.

„Svake godine u PUMA program bude uključeno preko 100 polaznika čime se stvara jezgra mladih stručnjaka i kvalitetnog kadra za gospodarstvo, a ove će godine edukaciju proći 160 poduzetnika i studenata. Programi odgovaraju aktualnim potrebama naših poduzetnika, a s obzirom da se edukacije održavaju na području županije poduzetnicima racionaliziramo i vrijeme i poslovanje. Svjesni smo kako postoji nesrazmjer na tržištu rada između broja poduzetnika i kvalitete u odnosu na ono što je potrebno u poslovnom svijetu pa kroz ove edukacije želimo poduzetnicima pružiti upravo ona znanja koja su u poslovnom svijetu potrebna. „ -istaknuo je Jakelić.

Ukupna vrijednost projekta je 50.000 kuna. Tijekom deset godina edukativne seminare završilo je između 1.500 i 2.000 poduzetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close