‘Definitivno smo uprskali, ali važniji je nalaz revizije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2013. u 13:54
Zoran Milanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Milanović je potvrdio da je Državni ured za reviziju bio u pravu kada je demantirao tvrdnju SDP-a .

Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da je SDP "definitivno uprskao" kašnjenjem s objavom financijskog izvješća, ali i poručio da je puno važniji nalaz revizije, koji je za SDP do sada uvijek bio bezuvjetno pozitivan.

"Definitivno smo uprskali, ali puno je bitnije kakav je nalaz revizije, a on je do sada uvijek bio bezuvjetan, dakle perfektan i vjerujem da će tako biti i ove godine", kazao je Milanović novinarima u Petrinji, gdje je obišao vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović". Objasnio je da je do kašnjenja s objavom SDP-ova financijskog izviješća došlo jer se ozbiljno razboljela osoba koja vodi računovodstvo stranke, da joj je 22. veljače hitno ugrađen stent, ali da se 27. veljače ipak pojavila u stranci kako bi završila posao, što nije stigla na vrijeme. "Mogla je učiniti što bi neki drugi učinili – objaviti na internetu bilo što, ispoštovati rok, a onda to popraviti nakon dva dana.

Međutim, ne razmišljaju svi ljudi o svom poslu jednako. Neki su savjesni i presavjesni i onda naprave ovakve propuste", rekao je Milanović dodajući da je za taj slučaj doznao tek u nedjelju, ali da ga to ne opravdava. "Ispričavam se našim biračima i svim građanima koji vjeruju i znaju da je SDP čista stranka koja ima čiste račune. Na kraju je najbitnije kakav je nalaz revizije, a što se tiče napada naših dragih prijatelja i konkurencije – samo naprijed", dodao je.

Milanović je potvrdio da je Državni ured za reviziju bio u pravu kada je demantirao tvrdnju SDP-a da je od državne revizije tražio i dobio produljenje roka za objavu financijskog izvješća "Tu je došlo do nesporazuma. Oni su odmah demantirali našu krivu informaciju, što najbolje govori da taj ured radi kako misli da je najbolje, da nitko nikoga nije zvao ni da bi razgovarao, a kamoli vršio pritisak", istaknuo je.

Na primjedbu da SDP-u prijeti kazna od pet milijuna kuna, Milanović je kazao kako nije riječ o kazni nego o administrativnoj obustavi značajnog izvora financiranja, za koju pretpostavlja da se izriče u "drastičnim okolnostima". Milanović drži da bi SDP, kad bi se radilo o sudskom postupku, dobio poštedu zbog izvanrednih okolnosti, ali i naglasio da se stranka na to neće pozivati.

"Ne znamo kakva je praksa u Hrvatskoj. Do sada nismo to pratili jer nismo imali problema", dodao je. Ocijenio je i da je zakon o financiranju političkih stranaka u nekim dijelovima nelogičan, da su kazne za neke propuste preniske, a za druge "apsolutno drakonske".

Komentirajte prvi

New Report

Close