Debeljak: “Vidimo se uskoro na porinuću novog broda”

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2013. u 15:50
Ilustracija

Potpis ovog ugovora donosi ne 3300 zaposlenih, koliko ih ima danas, već puno, puno više zaposlenih u brodogradnji u budućnosti”, kaže Vrdoljak.

Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodosplita potpisali su danas u Vladi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Div Brodogradnje te član uprave  Darko Pappo.

"Hrvatsko gospodarstvo je već godinu dana u ozbiljnom i dubinskom restrukturiranju, uključujući naravno i brodogradnju, kao jednu od ključnih hrvatskih industrija“, rekao je Vrdoljak dodavši da se tim Ugovorom stavlja točka na i procesa restrukturiranja brodogradnje. Podsjetio je da obveza restrukturiranja datira iz 2001. godine, kad je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a ovim se Ugovorom ispunjava i jedna od ključnih zadaća prije hrvatskog ulaska u Europsku uniju. Ministar je naglasio da je i Europska komisija 20. veljače potvrdila i prihvatila plan restrukturiranja i nacrt privatizacijskog ugovora za Brodosplit.

Tomislav Debeljak istaknuo je da pred novim vlasnicima, uz obveze iz Ugovora, stoji i moralna obveza da daju sve od sebe kako bi se spasio Brodosplit, izrazivši uvjerenje u uspjeh. „Nadam se da se ubrzo vidimo na porinuću prvog broda“, kazao je Debeljak. Vrdoljak pak očekuje procvat brodogradnje. 

"Potpis ovog ugovora donosi ne 3300 zaposlenih, koliko ih ima danas, niti dvije tisuće zaposlenih koliko je investitor prema ugovoru obvezan zadržati, već puno, puno više zaposlenih u brodogradnji u budućnosti", zaključio je Vrdoljak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close