Debeljak uvjeren kako može spasiti TIBO

Autor: Marija Brnić , 11. siječanj 2016. u 22:00
Račun TIBO-a u blokadi je od studenog/NEL PAVLETIĆ/PIXSELL

U tijeku je izrada financijske procjene vrijednosti tvrtke i utvrđivanje početne cijene.

Slučaj matuljske tvornice industrijske i brodske opreme 3. maj TIBO, izdvojene iz riječkog brodogradilišta, idalje je u slijepoj ulici.

Država još nije raspisala javni natječaj za obvezujuće ponude, odnosno pozvala samoborski Div, jedinog potencijalnog kupca koji je iskazao interes u prvom krugu, da ponudom dokaže da je ozbiljan kupac. Kako saznajemo, u tijeku je izrada financijske procjene vrijednosti TIBO-a i utvrđivanje početne cijene i ostalih uvjeta prodaje, koje potom Upravno vijeće treba odobriti CERP-u. Nakon toga Div će dobiti za dubinsko snimanje i predaju ponude rok od 30 dana.

Sve to, čini se, predugo traje za tvornicu čiji je račun od studenoga ponovno u blokadi, nakon provedene predstečajne nagodbe i dokapitalizacije kojom je država unijela u temeljni kapital građevinsko zemljište vrijedno 30 milijuna kuna. To zemljište, kako se pokazalo, u međuvremenu je tvrtka dala pod hipoteku pulskom Uljaniku, koji je s TIBO-om dogovorio pozajmice u vrijednosti 5 milijuna kuna. Dosad je, pak, pulski brodograditelj isplatio TIBO-u nešto više od 3 milijuna kuna, no radnici su nestrpljivi, jer nemaju niti posla niti plaća, te sve glasnije najavljuju pokretanje stečaja kao rješenje. Iz Diva poručuju kako su idalje zainteresirani za TIBO i, kako kažu, uvjereni su da ga mogu spasiti.     

Komentirajte prvi

New Report

Close