Davat će još jači fokus na upravljanju ljudima

Autor: Marija Crnjak , 27. veljača 2019. u 21:59
Prihodi od 2,05 milijardi te operativna dobit od 703 mil. kn

Najveća turistička kompanija u 2018. rasla u svim segmentima poslovanja.

Porečka Valamar Riviera u prošloj godini ostvarila je 2,05 milijardi kuna ukupnih prihoda, što je 11 posto više nego u godini ranije, najviše zahvaljujući rastu noćenja od 4,6 posto uz rast prosječne cijene usluge od 5 posto.

Operativna dobit dosegla je 703 milijuna kuna, što čini rast od 13 posto, javljaju iz kompanije te dodaju da je rast prvenstveno rezultat ulaganja u razvoj proizvoda i širenja portfelja te uravnoteženog upravljanja operativnom efikasnosti, vodeći brigu o povećanju plaća i poboljšanju uvjeta rada djelatnika.

"Iza nas je izuzetno dobra i važna poslovna godina u kojoj smo četvrtu godinu zaredom ostvarili dvoznamenkasti rast poslovanja, postavili snažne temelje za budući razvoj te dioničarima osigurali primjerenu dividendu na uloženi kapital.

U narednom periodu dat ćemo još jači fokus na upravljanje ljudskim potencijalima, digitalizaciju poslovanja te daljnji razvoj Valamar proizvoda i servisnih koncepata",  istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave.

Nadzorni odbor kompanije u utorak je utvrdio prijedlog odluke o isplati dividende od 1 kune po dionici, a dan plaćanja bio bi 7. lipnja, s tim da će onim dioničarima koji žele četvrtina dividende moći biti isplaćena u dionicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close