Darinko Kosor novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Autor: Josipa Ban /VLM , 20. lipanj 2013. u 12:56
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kosor je izabran na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, kojeg vodi Jelena Pavičić Vukičević, s 27 glasova za, 21 zastupnik je bio suzdržan i dva protiv.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, izabran je za novog predsjednika Gradske Skupštine Grada Zagreba. Iako je izabran za predsjednika na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje, na čijem je čelu Jelena Pavičić Vukičević s liste Milana Bandića, Kosor tvrdi da koalicije s Bandićevom listom nema. „Za mene je glasalo više klubova. Izvršna vlast pripada gradonačelniku koji je dobio potporu građana, kao i vlast u Zagrebačkom Holdingu“, rekao je.

Dapače, tvrdi Kosor, radi se o suradnji. „Nadam se da će ovaj saziv biti bolji od prošlog“, istaknuo je te obećao da ova Skupština neće opstruirati i blokirati izvršnu vlast. Ipak, pozvao je sve zastupnike, na prvoj konstituirajućoj sjednici održanoj danas, da glasaju po svojoj savjeti te na dobrobit građana glavnog grada.

Kosoru je podršku, bez rasprave, dalo 27 zastupnika iz redova Bandićeve liste, HSLS, HSS. Zastupnici SDP-a i HDZ-a bili su suzdržani, a protiv je glasao jedino HNS-ovac Tomislav Stojak.

Nakon predsjednika Skupštine izabrano je, također bez rasprave, četiri potpredsjednika, dva iz reda oporbe, dva iz redova izvršne vlasti. Izabrani su Jelena Pavičić Vukičević, bivša Bandićeva zamjenica, Vesna Sudar iz HSU-a, Andrija Mikulić (HDZ) te Davor Bernardić iz SDP-a.

I nakon konstituirajuće sjednice Bandić nema većinu u Skupštini. Njegova lista dobila je 17 zastupnika, a lista SDP-a 12. U ovom sazivu klubove su formirali i HNS i HSU koji zajedno imaju pet zastupnika. Potom HDZ, BUZ te HSP dr. Ante Starčević s 10 zastupnika; HSLS i HSS sa šest zastupnika.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Ferdelji se predstavljao kao nova nada u hrvatskoj politici, a na kraju je pomogao Bandicu da produzi ovu sprdnju u Zagrebu. Sigurno su njegovi glasaci sretni i sigurno ce mu to pomoci u slijedecem politickom angazmanu.

SDP je ubacio Ostojića da otme glasove Vladi F.
Tako se čita kajdanka na satu [emo_smijeh]

Ferdelji se predstavljao kao nova nada u hrvatskoj politici, a na kraju je pomogao Bandicu da produzi ovu sprdnju u Zagrebu. Sigurno su njegovi glasaci sretni i sigurno ce mu to pomoci u slijedecem politickom angazmanu.

Trgovina…Bandiću bezrezervna podrška njegovih tj Ferdeljijevih zastupnika a njemu mjesto sa svim mogućim beneficijama,ogromnom plaćom,Passatom s vozačem itd. Btw on sam ne bi prošao prag,to su glasovi Ferdeljija. Narod uvijek na kraju bude namagarcen.

odkud ovaj na vlasti, kad nije dobio glasove na izborima [emo_naivan]

New Report

Close