Danski kraljevski par obišao tvrtke Carlsberg Croatia i Hartmann Hrvatska

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. listopad 2014. u 15:11
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon što su se upoznali s radom tvrtke održana je i prigodna prezentacija, a domaćini su se pohvalili svojim brojnim nagradama za promicanje održivog razvoja i očuvanje okoliša.

Danski kraljevski par, kraljica Margareta II. i princ Henrik posjetili su danas Koprivnicu, gdje su bili gosti koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak te su u pratnji izaslanstva posjetili dvije velike danske tvrtke – Carlsberg Croatia i Hartmann Hrvatska, koje već niz godina uspješno posluju u Koprivnici.

Gradonačelnica Želježnjak istaknula je da je Koprivnica mali, ali moderan grad koji "gaji dobre odnose s danskim prijateljima", kako je to grad – prijatelj djece u kojem se puno ulaže u održivi razvoj i energetsku učinkovitost, te da se razvija i u sveučilišni grad.

Danskog princa Henrika, zbog njegova interesa, domaćini su upoznali i s velikom prehrambenom kompanijom Podravkom te naivnom umjetnošću i poznatim slikarima hrvatske naive, koji stvaraju na koprivničkom području.

Danski kraljevski par posjetio je Galeriju Koprivnica gdje je postavljena dansko-hrvatska izložba "The Good City", na temu 'bicikla – kao zdravog gradskog prijevoza', a koji je posebno korišteno i omiljeno gradsko prometalo i u Kopenhagenu i u Koprivnici.

Zajedno s izaslanstvom danski kračjevskli par potom je obišao tvrtku Carlsberg Croatia gdje su ih dočekali predsjednik Uprave Carlsberga Croatia, Carsten Haerup Christensen, te Lars Lehmann, glavni direktor Carlsberga za Zapadnu Europu.

Nakon što su se upoznali s radom tvrtke održana je i prigodna prezentacija, a domaćini su se pohvalili svojim brojnim nagradama za promicanje održivog razvoja i očuvanje okoliša.

Kraljevski par nakon Carlsberga posjetio je i tvrtku Hartmann Hrvatska, vodećeg regionalnog proizvođača podložaka za jaja, gdje su ih dočekali prvi čovjek Hartmanna Ulrik Kolding Hartvig te predsjednica Uprave Hartmanna Hrvatska Melita Bači.

Prije nego su razgledali proizvodne pogone kraljica Margareta II. i princ Henrik sudjelovali su u radionici sa slijepom i slabovidnom djecom koja su oslikavala „hartmannova jaja“. Riječ je o dugogodišnjem projektu kojim Hartmann sudjeluje u lokalnoj zajednici uz pomoć koprivničkih umjetnika, bračnog para Andrašić.

Kraljevski par primio je i prigodne darove – oslikana jaja, koja su im uručila slabovidna djeca.

Svoj posjet Koprivnici danski kraljevski par završio je na prigodnom ručku u Podravkinom rekreacijskom centru iznad grada. Kraljica Margareta II. i princ Henrik kao i cijelo dansko izaslanstvo s novinarima, ondje su uživali u autohtonim podravskim jelima.

Carlsberg Croatia u Koprivnici djeluje od 2004. godine kada je danski kapital preuzeo biznis od Panonske pivovare, a koja je još 1971. godine osnovana kao dio Podravke. Tri godine kasnije, 2007. godine postaje dio regije Carlsberg South East Europe, a od 2008. godine odgovorna za razvoj mađarskog i slovenskog tržišta. Carlsberg Croatia je u posljednjih nekoliko godina u Koprivnici u razvoj i modernizaciju proizvodnje uložio gotovo 200 milijuna kuna.

Tvrtka Hartmann Hrvatska dio je globalne danske korporacije sa sjedištem u Kopenhagenu, a bavi se proizvodnjom podložaka za jaja za srednji i istočni dio Europe. U Hrvatskoj se podlošci za Hartmann proizvode od 1999. godine, a do danas su osvojili brojna priznanja za svoje poslovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close