Uoči isteka roka: Nizozemski IHC se ipak predomislio?

Autor: Marija Brnić , 24. siječanj 2019. u 13:54
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Iz Uljanika kažu kako mjesta za sve ima i stručne službe na raspolaganju su svima, a rok za obavljanje analiza, potvrdili su nam, neće se prolongirati. To znači i da ostaje sutra kao zadnji dan za predaju ponuda upravi Uljanika.

U samom finišu dubinskog snimanja Uljanika, za čije obavljanje upravo danas istječe rok, kako se neslužbeno čuje iz pulskog brodogradilišta, "ulaze" još neki novi potencijalno zainteresirani ulagači, a navodno je riječ o jednom nizozemskom brodogradilištu i privatnoj osobi iz Hrvatske. Više izvora navodi da su analizu u Uljaniku došli obaviti predstavnici Royal IHC-a, brodogradilišta s čijim se imenom već baratalo posljednjih mjeseci, i to u zajedničkom nastupu s drugim brodogradilištem iz te zemlje, Damenom, no iz oba brodogradilišta hrvatskim medijima prošli mjesec demantirali su namjere ulaska u bilo koje hrvatsko brodogradilište.

Poslovni dnevnik zatražio je službenu potvrdu informacije iz IHC-a i još uvijek čeka odgovor iz sjedišta tvrtke u Nizozemskoj. Drugo ime koje se spominje je direktor Pomorskog instituta u Splitu kapetan Ivan Knežević, koji je već javno iznosio svoj prijedlog rješenja za opstanak brodogradilišta, a koje je još prije dosta godina u Centru za intelektualno vlasništvo zaštitio kao autorsko djelo. Ono polazi od toga da škverovima nije potrebna privatizacija, te da država osnivanjem specijalizirane banke omogući brodogradilištima manje troškove financiranja te između ostaloga da grade brodove za sebe.

Iako se u posljednji trenutak pojavljuje više zainteresiranih, iz Uljanika kažu kako mjesta za sve ima i stručne službe na raspolaganju su svima, a rok za obavljanje analiza, potvrdili su nam, neće se prolongirati. To znači i da ostaje sutra kao zadnji dan za predaju ponuda upravi Uljanika.

Komentirajte prvi

New Report

Close