Dan D za Todorića: Hoće li biti izručen Hrvatskoj?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2018. u 08:21
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odluka o izručenju Ivice Todorića bit će donesena u četvrtak u 10.30 po lokalnom vremenu u Lonodnu i to pred novim sucem.

Danas se na Visokom sudu u Londonu održava ročište na kojem će se razmatrati zahtjev osnivača Agrokora Ivice Todorića na pravo na žalbu na prvostupanjsku odluku o izručenju Hrvatskoj.

Obrana će na ročištu imati sat vremena za iznošenje skice novih dokaza, a sudac je izričito naglasio da to moraju biti novi dokazi, a ne prefomuliranje starih dokaza koje je odbacio prvostupanjski sud u presudi 23. travnja, kada je odlučeno da Todorić treba biti izručen Hrvatskoj.

Ako sud prihvati zahtjev obrane, počinje žalbeni proces koji može potrajati, a ako ga odbaci, provostupanjska odluka postaje pravomoćna i slijedi izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj.

Odluka o izručenju Ivice Todorića bit će donesena u četvrtak u 10.30 po lokalnom vremenu u Lonodnu i to pred novim sucem. Sudac koji će odlučivati o izručenju Todorića Hrvatskoj je Duncan Ouseley.

Sudac Duncan Ouseley do sada je sudio u korist Ubera, podržao je neograničeno pritvaranje osumnjičenih za islamistički terorizam i – ukinuo pritvor Julianu Assangeu i dozvolio mu da se brani sa slobode.

Komentirajte prvi

New Report

Close