Dan bez automobila pretvorio središte grada u galeriju i sportsko borilište

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2015. u 11:12
Thinsktock

U aktivnostima su sudjelovali svi dječji vrtići, osnovne škole te brojni sportski klubovi.

Velika većina građana Koprivnice odazvala se jutros pozivu Grada da posljednjeg dana Europskog tjedna kretanja uže središte grada oslobodi motoriziranog prometa. Prostor oslobođen prometa osvojen je sportom i ljepotom dječjih crteža na kolniku. U aktivnostima su sudjelovali svi dječji vrtići, osnovne škole te brojni sportski klubovi. Sedamnaest sportskih škola i klubova iskoristilo je ovu prigodu za prezentaciju svojih sportova i osvojenih priznanja kao i podjelu promotivnih letaka i upisnih obrazaca zainteresiranoj djeci i roditeljima.

Veliki broj građana također je na posao stigao pješice i biciklom. Za zaposlenike gradske uprave organizirana je tradicionalna jutarnja kava s gradonačelnicom, a slično je bilo i u općoj bolnici „Dr Tomislav Bardek“, gdje je jutarnji domjenak ravnateljice za zaposlenike koji su na posao došli bez automobila uljepšalo druženje s mališanima iz Dječjeg vrtića Tratinčica.

Najspektakularniji način putovanja na posao, među brojnim „podravkašima“ koji sudjeluju u aktivnostima Tjedna kretanja, izabrala su trojica Bilogorskih rendžera koji su na posao stigli koristeći po jednu konjsku snagu! Fotografija trojice konjanika ubrzo se proširila društvenim mrežama te će sasvim sigurno zauzeti posebno mjesto u zajedničkoj europskoj fotogaleriji događanja prethodnog tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close