Dalić napušta HDZ, odluku nije donijela preko noći

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. rujan 2014. u 16:21
Martina Dalic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Bivša HDZ-ova ministrica financija Martina Dalić potvrdila je danas da napušta tu stranku napominjući da tu odluku nije donijela preko noći.

Bivša HDZ-ova ministrica financija Martina Dalić potvrdila je danas da napušta tu stranku napominjući da tu odluku nije donijela preko noći.

Takva odluka nije nastala preko noći, a razlozi su se skupljali dugo, kako se povećavao broj primjera da nema stvarne i istinske odlučnosti rukovodstva HDZ-a da oblikuje odlučna reformska rješenja koje zahtijeva dubina i težina krize, rekla je Dalić Hini.

Svoje razloge odlaska, kaže, detaljno je objasnila u pismu Predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

"Previše je percepcije, dojmova, retorike, a stvarnog sadržaja i, što je još važnije, sadržaja koji bi pogađao u stvarne uzroke krize, po mom znanju i iskustvu je premalo", kaže Dalić.

U njezinom pismu, koje prenose mediji, Dalić najavljuje da će svoj rad nastaviti u Hrvatskom saboru kao nezavisna zastupnica "sukladno svom najboljem znaju i oslobođena bilo kakvih ograničenja i pritiska nužnosti dobivanja izbora".

Vodstvu HDZ-a zamjera jer, kako tvrdi, nije spremno jasno se odrediti prema svojoj ekonomskoj platformi i odlučno graditi ekonomska rješenja kakva zahtijeva dubina i duljina krize.

Ono nema snage ni odlučnosti iskoračiti izvan ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na puko ponavljanje da je Vlada nesposobna, dnevno političko kritizerstvo i bavljenje prošlošću, navodi Dalić u pismu.

Pokušala je, kaže, svojim radom pronaći način za usklađivanje posebnosti političkog djelovanja i obraćanja s grubim zahtjevima hrvatske ekonomske stvarnosti "kako bi HDZ pripremio sebe, a i narod, na provođenje reformi i drugih ekonomskih mjera koje su nužan preduvjet ekonomskog oporavka". No, unatoč retorici, nema stvarne spremnosti za pripremanje reformi, njihovog javnog tumačenja i provođenja.

Ekonomskom timu HDZ-a zamjera što je, kako kaže, nefunkcionalan i nema koordinacije, vodstva, jasnog smjera i konkretnog bavljenja stvarnim uzrocima krize.

Komentari (34)
Pogledajte sve

Pisali smo o Martini Dalić, kad je bezobrazno komentirala Linićevu politiku štednje….

Meni je osobno zanimljiv profil osobe koja je žena-Ministrica Financija…
Zanima me, njeno obrazovanje, ststus u obitelji, njen suprug..općenito,
primitivno rečeno- KOLIKO IMA LOVE NA RAČUNIMA i kojima…kad već tvrdi da može b iti ministrica financija..
Znam, da je to ružno, ali..

Njen osobito nadmeni, ciničan i podrugljiv i samozatajan istup kao
političarke, ipak otkriva njenu -materijalnu sigurnost.

ps.mema više nikakve koristi, gubiti vrijeme tamo…

Uvjerena sam — da je JAKO , JAKO dobro financijski situirana…..i zato joj, nije problem, otići iz HDZ-a koji gubi svoje pozicije…..
Naime, nek se samo malo zaljulja financijska sigurnost……. osoba koja svoju veličinu mmatra – necijenjenom i neplaćenom doovoljno- od strane siromašnih smrtnika koji drže nekakvu vlast, otići se visoko podignuta nosa….dok- još cijeni samu sebe….



Ne tražim ugled, samo ne podnosim debilizam.[/u]

Da li je razlog nesnosljivosti trovanje Chemtrailsima?

[/quote]

To, ili mi je HARP poremetio frekvenciju, još nisam ni sam siguran.


Ne tražim ugled, samo ne podnosim debilizam.[/u]

Da li je razlog nesnosljivosti trovanje Chemtrailsima?

Ne tražim ugled, samo ne podnosim debilizam.

New Report

Close