‘Da vlada nije činila ništa, pad bi bio jedan posto, a ovako je dva posto’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2013. u 11:46
Ljubo Jurčić (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

Jurčić je rekao da su potrebni novi izbori jer su oni znatno jefitniji od gubitka koji donosi ova vlada svojim mjerama.

Ljubo Jurčić rekao je jučer u Rijeci da su Hrvatskoj potrebni novi parlamentarni izbori koji bi donijeli kvalitetniju vladu jer su oni, kako je ocijenio, "znatno jefitniji od gubitka koji donosi ova vlada svojim mjerama".

Ljubo Jurić podupro je PGS-ovce Amira Muzura kao kandidata za primorsko-goranskog župana i Nikolu Ivaniša kao kandidata za riječkoga gradonačelnika. Ocijenio je da je za Hrvatsku prošla, 2012. godina izgubljena godina te da je Vlada RH odgovorna za jedan posto pada gospodarskih aktivnosti, i to zbog uvođenja mjera ekonomske politike Kukuriku koalicije. "Da vlada nije činila ništa, pad bi bio jedan posto, a ovako je dva posto", ocijenio je.

Kandidat Primorsko-goranskog saveza za župana Amir Muzur rekao je danas da bi u povećanju zaposlenosti aktivno trebala sudjelovati županijska uprava, i to izradom dinamične baze podataka tražitelja posla. U toj bazi, koju bi vodio dio županijske uprave, bili bi se oni koji traže radno mjesto te oni koji znaju i žele dodatno raditi određene specifične poslove.

Komentari (6)
Pogledajte sve

G. Vortac je kratko i vrlo precizno definirao stanje. Uz to mogu dodati da se ta ekipa još bahati jer ih je barem 95% dobilo posao mitom ili preko veze, ostalima se smiju jer im nitko ništa ne može, sa posla odlaze kad hoće i izostaju koliko hoće. U biti radi se o jednom neorobovlasničkom uređenju. Nema tu veze tko je na vlasti jer u svakoj stranci su komunisti.
Ako posao ne ide onda se radnike otpušta kao višak jer jedino to znaju. Pravi primjer je ovaj Hobit iz Podravke Mršić. Kakav lik to svijet nije vidio. [emo_palacd]

Vortac, pogled, u pravu ste… ali sto cemo? Mi smo robovi ove situacije… porez nam se odvaja na silu, nema nam druge nego nadati se boljem. Ja bih jako volio da mozemo nesto uciniti, ali bojim se da osim emigracije nema drugog.

Ako pogledate politiku, nema nikoga tko zagovara drasticne rezove i oslobadjanje privatnog sektora, i uvodjenje reda u drz sluzbama.

Pa sto reci na to da-dosada vlada ni nije znala koliko ljudi zaposljava! Koliki je ovo nered ovdje, stvarno za plakati… s aspekta mladog covjeka, bolje je vani raditi i minimalni posao nego “volontirati” ovdje. Moji kolege i vecina koju znam osjecaju totalno beznadje, i frustraciju sto se nista ne da uciniti.

Inace, mi jos nismo dosegnuli dno… nezap ce ostati uzasna jos jako, jako dugo.
Polako cemo tonuti u dugu i kamatama, a onda, tko zna. Stecaj je lako moguc.

Bravo Vortac u potpunosti se slazem s tobom, jer i sama sam jos uvijek zrtva tako nesposobnih neodgovornih i korumpiranih drzavnih sluzbenika. Molim te smisli n

U naslovu je sadržan fenomen kojeg sam i sam primjetio radeći u državnim tvrtkama: većina tamo zaposlenih djelatnika je toliko nesposobna i neefikasna da bi zapravo bilo isplativije da sjede doma i dobivaju neku plaćicu, samo da se ne pojavljuju na poslu. Štetu i nered koji prouzroče na poslu kasnije moraju popravljati rijetki sposobni djelatnici koji tako redovno imaju dvostruki pa i trostruki posao: svoj i za dva,tri,četiri nesposobna glupana. Troškove grijanja, rasvjete, goriva, vode, repromaterijala, ukradenog sitnog inventara, bolovanja, godišnjeg, toplog obroka, prijevoza itd. ne treba ni spominjati, riječ je doslovce o milijardama kuna koje bi bile ušteđene kad bi nesposobni državni službenici jednostavno ostali doma, ne treba im čak ni davati otkaz.

New Report

Close