Da im dođu na vrata zaposlili bi 150 programera

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2016. u 13:17
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

U gradu u kojem je 18.000 studenata na nepunih 100.000 stanovnika nedostatak kvalitetnih radnika ne bi, stava su ovi poduzetnici, smio biti problem.

Da im stotinu, pa i 150 stručnjaka, mahom programera, ovoga trena pokuca na vrata, sve bi ih zaposlili. I pitali bi ih znaju li još koga pouzdanoga i voljnoga zasukati rukave. Zarađivali bi, spomenimo, prosječno 8000 do 8500 kuna na mjesec. Osječke IT tvrtke, njih 32 okupljene u platformu Osijek Software City (OSC), vape za vrsnim informatičarima, piše Večernji list.

'Bojim se da ih možemo usisati koliko god ih ima. Većina ovih tvrtki ima trajno otvorene natječaje za posao', započinje Denis Sušac iz tvrtke Mono. Informatičke firme, dodaje, nemaju strojeve, sve što imaju su ljudi. Kada su se okupljali prije četiri godine i useljavali u Poduzetnički inkubator Bios, pokupili su, slikovit je, sve koji su još lutali uokolo.

No u gradu u kojem je 18.000 studenata na nepunih 100.000 stanovnika nedostatak kvalitetnih radnika ne bi, stava su ovi poduzetnici, smio biti problem. Upravo prema Sveučilištu pružaju ruku i traže da im “proizvode kadrove s čvršćim temeljima”.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

8500 kn… slabo…

New Report

Close