Čuvajte se prevaranata koji se predstavljaju kao djelatnici konzulata

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2016. u 12:31
Foto: Thinkstock

Nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupa u kontakt s građanima predstavljajući se kao navodni zaposlenik hrvatske ambasade u Londonu.

Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj u posljednjih su nekoliko dana prijavljene dvije prijevare u kojima su ljudi nasjeli na priču prevaranata koji se predstavljaju kao djelatnici konzulata ili veleposlanstva u Londonu.

– Nepoznata osoba s telefonskog broja strane zemlje stupa u kontakt s građanima predstavljajući se kao navodni zaposlenik hrvatske ambasade u Londonu, tražeći od njih da uplate određeni novčani iznos za člana njihove obitelji. Većinom pozivatelj ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju, ili mu je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Novac za troškove liječenja traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona. Nakon stupanja u kontakt s članovima obitelji, osobe koje su novac uplatile shvate da su postale žrtve prijevare – doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije upozoravaju građane da ako dobiju takav poziv, neka dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, piše Glas Slavonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close