Croatia osiguranje doniralo 100 tisuća kuna Udruzi Krijesnica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. prosinac 2012. u 16:03
.

Od tog iznosa veći je dio prikupljen u akciji za pomoć Udruzi Krijesnice koju je Croatia osiguranje provodilo od početka prosinca na svojoj Facebook stranici.

Predstavnici osiguravajuće kuće Croatia osiguranje donirali su danas udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnice" iznos od 100 tisuća kuna. Od tog iznosa veći je dio prikupljen u akciji za pomoć Udruzi Krijesnice koju je Croatia osiguranje provodilo od početka prosinca na svojoj Facebook stranici.

Akciju je, prema riječima člana Uprave Croatia osiguranja Ivana Fabijančića, podržalo 19 tisuća građana, a Croatia osiguranje je za svaki glas podrške Udruzi Krijesnice namijenilo tri kune. U donaciji Udruzi Krijesnice sudjelovali su i djelatnici Croatia osiguranja, koji su ugovorili policu osiguranja životnog standarda, iz čije se vrijednosti 10 posto izdvaja za ovaj projekt. Fabijančić je pritom istaknuo da se taj dio akcije pomoći Udruzi Krijesnice nastavlja do travnja 2013. godine.

Osim ove donacije, Croatia osiguranje je tijekom 2012. godine ukupno donirala milijun kuna za 60 projekata humanitarne djelatnosti, obrazovanja i kulture.

U ime Udruge Krijesnice donaciju je primio predsjednik Udruge Zoran Cipek, koji je istaknuo da se od ukupnog broja djece oboljele od malignih bolesti u Hrvatskoj njih 70 posto izliječi.

No, kazao je, osim medicinske skrbi, toj su djeci i njihovim obiteljima potrebni i drugi oblici pomoći, poput osiguravanja smještaja za djecu i obitelji izvan mjesta liječenja, pružanja psihološke pomoći, organizacije rehabilitacijskih aktivnosti i sl.

Također, Udruga sudjeluje u opremanju dječjih onkoloških odjela medicinskim uređajima, senzibiliziranju javnosti za probleme obitelji suočenih s malignim bolestima, rješavanju pitanja zdravstvenog osiguranja za obitelji nereguliranog statusa i sl.

Udruga Krijesnice osnovana je 2000. godine, a njeni su članovi roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman te oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

Komentirajte prvi

New Report

Close