Croatia osiguranja predlaže dividendu od 112 kuna za povlaštene dionice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2017. u 13:16
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Osim o dividendi, skupština će odlučivati i o razrješnicama sedmorici članova Uprave Croatia osiguranja i isto toliko članova Nadzornog odbora za 2016.

Glavna skupština Croatia osiguranja, sazvana za 12. lipnja, odlučivat će o prijedlogu da se manji dio prošlogodišnje dobiti tog osiguravatelja odnosno iznos od 980 tisuća kuna rasporedi za isplatu dividende za povlaštene dionice, a koja bi iznosila 112 kuna po dionici, najavljeno je u pozivu za skupštinu. 

Croatia osiguranje lani je ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 51,5 milijuna kuna, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu skupštini da se veći dio dobiti od gotovo 48 milijuna rasporedi u zadržanu dobit, u zakonske rezerve 2,5 milijuna kuna, a za dividendu za povlaštene dionice 980 tisuća kuna odnosno 112 kuna po dionici.

Ta bi dividenda pripala svim imateljima dionica oznake CROS-P-A, koji su upisani u Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) na dan 19. lipnja ove godine, a isplatila bi se 11. srpnja.

Osim o dividendi, skupština će odlučivati i o razrješnicama sedmorici članova Uprave Croatia osiguranja i isto toliko članova Nadzornog odbora za 2016.

Nakon što su predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ante Vlahović i član Nadzornog odbora Branko Zec podnijeli ostavke na to članstvo, skupštini je predloženo da se u to tijelo izaberu Petar Miladin, redoviti profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, te Hrvoje Patajac, direktor kontrolinga Adris grupe. Njima bi mandat trajao do 22. travnja 2018. godine.  

Komentirajte prvi

New Report

Close