Croatia banka isplaćuje osiguranu štednju Nava banke

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2014. u 09:35
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Isplate obeštećenja obavljaju se u svim poslovnicama Croatia banke d.d.

Croatia banku imenovala je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) jednom od isplatnih banaka za isplatu obeštećenja osiguranih depozita Nava banke. Isplate obeštećenja obavljaju se u svim poslovnicama Croatia banke d.d, stoji u izvješću Croatia banke.

U Republici Hrvatskoj osigurani su svi depoziti fizičkih osoba, malih poduzetnika i neprofitnih institucija do 100.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan nastupa osiguranog slučaja, a sustav osiguranja uključuje depozite domaćih i stranih deponenata. Na ovaj način osigurani su depoziti po poslovnim računima, depoziti na deviznim računima, štedni depoziti po viđenju i oročeni depoziti. Isplate obeštećenja su u domaćoj valuti ili kunskoj protuvrijednosti strane valute. Rok za podnošenje zahtjeva je 12 mjeseci od dana objave poziva, a najkasnije do 28.07.2015. godine. Deponenti, vjerovnici Nava banke, za isplatu obeštećenja obavezni su ispuniti obrazac Zahtjeva u Isplatnoj banci. Isplate fizičkim osobama izvršavaju se u gotovini ili prijenosom na račun, a isplate trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama prijenosom na račun.

Pravo na obeštećenje imaju fizičke i pravne osobe te neprofitne institucije, osim osoba u posebnom odnosu s Nava bankom, priopćila je Croatia banka.

Komentirajte prvi

New Report

Close