Crnogorci žele suradnju s Gredeljem i Končarom

Autor: Marija Brnić , 12. veljača 2019. u 22:00
Zainteresirani i za razvoj i održavanje vagona/ Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na gospodarskom forumu danas više od 110 poduzetnika iz dviju zemalja.

Više od 110 poduzetnika sudjelovat će na Gospodarskom forumu kojeg u Zagrebu danas organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Privredna komora Crne Gore u okviru Europske poduzetničke mreže. 

Za B2B razgovore prijavili su se predstavnici 38 poduzeća iz Crne Gore, a s hrvatske strane za stol sjedaju predstavnici 74 tvrtke. Kako potvrđuju iz HGK, najvećim dijelom radi se o tvrtkama iz sektora IT i prehrambene industrije, te infrastrukture i željezničkog i zračnog prometa. Dio crnogorskih tvrtki dolazi iz javnog sektora, dio privatnih već posluje s hrvatskim partnerima, dio želi ispipati potencijalne prilike na hrvatskom tržištu.

Primjerice, Booster koji se bavi proizvodnjom gospodarskog eksploziva zainteresiran je za susret s predstavnicima velikogoričkog Explo-prometa i Maxama. S kompanijama koje se bave prodajom građevinskih i komunalnih mašina i opreme zainteresirana je razgovarati Komunalno-lim iz Bijelog Polja, a Željeznički prijevoz Crna Gora pozvao je Gredelj i Končar-električna vozila.

S Gredeljem razgovore o suradnji na održavanju vagona želi i tvrtka Održavanje željezničkih voznih sredstava, a crnogorska elektroprivreda želi razgovore s Končar Trafoi i Končar Generatorima. Na forum dolazi i crnogorski proizvođač vina Plantaže, a od hrvatskih poduzetnika sudjelovat će i predstavnici slavonskobrodskog Đure Đakovića, te među ostalim Includea poznatog po "pametnim klupama", te proizvođača Croata-kravata tvrtke Potomac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close