Crkva spašava državu: Ponudila svu imovinu za spas Cipra

Autor: Agencija VLM , 20. ožujak 2013. u 16:27
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ciparski arhiepiskop kazao je kako Crkva ima znatna bogatstva, uključujući imovinu, udjele u bankama te pivovaru kao i da je spremna sve ih uložiti u državne obveznice.

Poglavar Ciparske pravoslavne crkve arhiepiskop Hrizostom II ponudio je stavljanje crkvene imovine na raspolaganje Vladi kako bi zemlju izvukao iz gospodarske krize.

Hrizostom II potvrdio je odluku Crkve nakon sastanka s premijerom Nicosom Anastasiadesom, samo nekoliko sati nakon što je parlament u srijedu ujutro odbacio paket pomoći EU-a, javlja CBS News. Ciparski arhiepiskop kazao je kako Crkva ima znatna bogatstva, uključujući imovinu, udjele u bankama te pivovaru kao i da je spremna sve ih uložiti u državne obveznice.

Cipar za spas banaka treba 15.8 milijardi eura, a vrijednost ukupne imovine koju će Crkva dati na raspolaganje zasad nije poznata. Poznato je pak da je Crkva najveći zemljoposjednik na otoku te da uz Grčku banku posjeduje i mnoge trvtke čija vrijednost premašuje nekoliko desetaka milijuna eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A tko če nama pomoči kada smo dozvolili da nas se opljačka više i gorije nego li za osmanlijskog carstva.
Da li smo sami sebi najveći neprijatelji ili smo opljačkani do gole kože, kuda ide naš narod? Prema sadašnjem stanju i s obzirom na cijenu rada nalazimo se u nekom obliku feudalizma kada radimo za golu egzistenciju!

S veleštovanjem

Perice, kaj ti kažeš na ovo? 🙂

New Report

Close