‘Crkva nije povukla depozit iz Kabe’

Autor: Ana Blašković , 30. studeni 2011. u 17:45

Sandi Šola, predsjednik Uprave Karlovačke banke, demantira navodnu navalu na šaltere.

Je li točna informacija da je Zagrebačka nadbiskupija povukla depozit od 450.000 eura iz Karlovačke banke?
Informacija o nadbiskupiji je u cijelosti neistinita, nikakav depozit nije povučen, niti nas je itko prije objave te lažne informacije kontaktirao oko istoga, čime je nanesena šteta ugledu banke. Zato smo Jutarnjem listu poslali oštar demantij za koji očekujemo da će biti objavljen.

Možete li prokomentirati zašto je došlo do nervoze oko poslovanja malih banaka? Je li poslovanje Kabe stabilno?
Što se poslovanja tiče, kao što je i HNB naglasio u svom priopćenju od 24. studenoga, sve banke u Hrvatskoj su iznad propisanog minimuma adekvatnosti kapitala i time se Karlovačka banka ničim ne ističe. Sve banke stabilno i sigurno posluju. I tu ne bih radio nikakvu razliku između malih i velikih, domaćih i stranih banaka. Bitno je da su sve banke sigurne i stabilne, a sve drugo su potencijalno vrlo štetne špekulacije. Uprkos tim špekulacijama za sada većih zahtjeva za isplatom depozita nije bilo, a kako bi tako i ostalo koristim priliku da apeliram na Poslovni dnevnik da se ne da uvući u stvaranje nervoze vezano uz poslovanje banaka u Hrvatskoj, jer za to nema nikakvog utemeljenja ni opravdanja.

Planirate li dokapitalizaciju?
Dokapitalizacija nam nije nužna. Upravo i iz toga razloga interesantni smo mnogima jer pozicija i snaga Kabe je pogotovo u našoj regiji dobro poznata.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kad već daje interview g. Šola bi stavrno mogao iskreo i podrobnije odgovoriti na novinarovo pitanje. Naime, dokapitalizacija KABA-e je u tijeku, odnosno trebala je završiti još u listopadu. Dakle, KABA je trebala već odavno dati službeno priopćenje za javnost o ishodu dokapitalizacije. Ovakvo ponašanje prema svojim dioničarima ne samo da nije pošteno, nego se kosi i sa zakonom. Samo što HANFA očito ima važnijeg posla u ovom trenutku.

Mangupi iz Jutarnjeg stalno čine zlo našem gospodarstvu .
Objavljuju lažne vjesti i izazivaju paniku kod štediša te ljudi dižu lovu .
I ugrožavaju moje investicije u KABA-i .
Pozdravljam Nadbiskupiju što nije digla lovu iz KABE !
Hvaljen Isus !

New Report

Close