Comping sa SunTecom radi centar za potporu bankama

Autor: Bernard Ivezić , 17. siječanj 2018. u 14:14
Foto: Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga sa suradnicima COMPING.HR

Žele biti predvodnici digitalizacije kreditora u CEE regiji.

Nakon što je sredinom prošle godine dogovorio posao proširenja bankarskih usluga s Infosysom, zagrebački Comping je sada to proširio s drugim velikim indijskim igračem SunTecom. Comping i SunTec ugovorili su u Hrvatskoj otvoriti centar za potporu bankama na području srednje i istočne Europe, takozvane CEE regije. Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga, kaže da je jako zadovoljan ugovorenom suradnjom te očekuje da će predvoditi u digitalnoj transformaciji bankarstva u regiji. U Compingu kažu da će novi centar pomoći regiji u procesu modernizacije, a što ističu da je u svojoj izjavi nedavno naglasio i MMF.

Veliki 'igrači'

“Suradnja sa SunTecom omogućit će nam da bankama možemo ponuditi vrhunsko rješenje i vrlo je stimulativno preporučivati Xelerate klijentima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji”, kaže Jukić. Dodaje da su ugovorili suradnje i s drugim velikim međunarodnim igračima poput IBM-a, HPE-a i Microsofta. Tvrtka ima više od 1500 klijenata, posluje 29 godina i zapošljava 90 stručnjaka. Comping još nije objavio rezultate za 2017. godinu, ali opisuju svoje poslovanje kao brzorastuće. Godinu prije kompanija je zaključila s prihodom od 185,3 milijuna kuna što predstavlja skok od 18,26 posto. Amit Dua, SunTecov predsjednik i globalni voditelj odjela za kontakt s klijentima kaže da su zadovoljni što imaju Comping za regionalnog partnera. “Unaprjeđenje poslovanja prioritet je za banke u regiji, a ovo partnerstvo predstavlja korak prema ostvarivanju tog cilja. Uvjereni smo da, uz Compingovu pomoć, bankama i financijskim organizacijama u regiji možemo pružiti kompletnu, visokokvalitetnu uslugu”, kaže Dua.

Renomirani partner

SunTec je vodeći pružatelj rješenja za upravljanje prihodima i business assurance na području financijskih te digitalnih i komunikacijskih usluga. Prisutan je u 58 zemalja, a surađuje s korporacijama kao što su HSBC, ING, Mashreq, Cable ONE, KPN, Bakrie Telecom, Arval i American Express.

U Compingu pojašnjavaju da je suradnja sa SunTecom nastavak jačanja njihove pozicije u financijskom sektoru u regiji, a upravo je financijski sektor, uz državu, najveći kupac IT roba i usluga u Hrvatskoj i regiji. Comping u području financija surađuje i s indijskim IT divom Infosysom, koji je lani službeno otvorio svoj ured u Hrvatskoj.

“Taj ugovor dodatno nam je ojačao suradnju s Infosys Finacle-om te omogućio rješavanja digitalnih potreba bankarskog tržišta”, kaže Jukić.

Komentirajte prvi

New Report

Close