Čokolade i kava iz Novigrada osvajaju regiju

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2015. u 08:28
Ilustracija Foto: Grgur Zucko / Pixsell

Sicilijanske bademe, pijemontske lješnjake, istarski šafran… nabavljaju od vrhunskih talijanskih i hrvatskih dobavljača. Istarski pogon radi u tri smjene

Talijanski okusi, tradicija i "know-how" u kombinaciji s pozitivnim poslovnim okruženjem i vještim rukama Istrijana, razlog su što je Dario Traverso upravo u Novigradu pokrenuo tvrtku Dream Lab i brend slastica i pržene kave Gustolato. Tvrtka je ovih dana u Firenci osvojila međunarodne nagrade za čokoladu, nagrađena je zlatnom i dvjema srebrnim medaljama, piše Večernji list.

'Izuzetno sam ponosan jer je nagrađenim proizvodima matična zemlja Hrvatska, na njima radili hrvatski stručnjaci te su obogaćeni autohtonim hrvatskim sastojcima. To je dokaz da kvalitetan proizvod, s pravom idejom, može naći mjesto na svakom svjetskom stolu', kaže Traverso, koji je "slatki" biznis s čokoladama, namazima, sladoledom te prženom kavom u RH počeo lani u rujnu, nakon što je u pogon u Novigradu investirao 2,5 milijuna eura. No njegova stalna adresa još uvijek je Padova.

Istarske slastice proizvode se prema tradicionalnim talijanskim recepturama i na zanatski način, "začinjene" su svjetski poznatim lješnjacima iz talijanske pokrajine Piemonte, sicilijanskim bademima, grčkim pistacijama, ekvadorskim kakao-maslacem ili pak istarskim šafranom koji im garantiraju izvrsnost. Sastojke, ističe, nabavljaju od vrhunskih talijanskih i hrvatskih dobavljača, a proizvodnja trenutačno opskrbljuje tri lokala Gustolato – u Novigradu, Umagu i Varaždinu.

Uskoro se otvaraju i prodajni objekti u Rijeci i Fažani, čime će se broj zaposlenih Dream Laba u Hrvatskoj vrlo brzo sa 30 popeti na 50, a u ljeto i prvi dućan u Budimpešti. Traverso kaže kako mu je kratkoročni cilj u nas otvoriti deset dućana, što nema samo ekonomski, nego i kulturni i gastronomski učinak.

Pogon u Novigradu radi u tri smjene, a njegov je proizvodni kapacitet u jednoj smjeni 600 kilograma sladoleda, 60 kilograma slastica, 90 kilograma čokolade i 60 kilograma kave u prženju.

Komentirajte prvi

New Report

Close