Clubu Adriatic samo TN Baško Polje

Autor: Marija Brnić , 07. svibanj 2015. u 22:00
Hotel i kamp u Baškom Polju procijenjeni na 240 mil. kuna

Trakavica završava prihvaćanjem predstečajnog plana i ulaskom strateškog partnera.

Vlada je pristala da se današnjim prihvaćanjem predstečajnog plana i ulaskom FGS-a Prosperus kao strateškog partnera okonča slučaj Cluba Adriatic, a njezin udjel nakon provedenog plana u tom poduzeću za upravljanje nekadašnjim vojnim turističkim objektima spusti na pet posto.

Prosperusu će, pak, nakon provedbe nagodbe i završetka turističke sezone, u Clubu Adriatic ostati samo TN Baško Polje. To atraktivno odmaralište obuhvaća hotel i kamp na 28 hektara u borovoj šumi uz more, koje je u lanjskom pokušaju prodaje procijenjeno na 240 mil. kuna, zapravo je i jedina nekretnina na kojoj su sređeni imovinsko-pravni odnosi i koje je upisano u temeljni kapital Cluba Adriatic.

Sve ostale objekte kojima ta tvrtka upravlja: naselje Perna s hotelom Komodor u Orebiću, Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, Kamp Uvala Slana s apart hotelom Klub Vala u Selcu, te kamp Kupari, bit će nakon 31. listopada predani na upravljanje Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Na tim objektima još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, što će ubuduće biti izravno pod ingerencijom DUUDI-a. Obveza Prosperusa je nakon pokrića gubitaka smanjenjem temeljnog kapitala provesti dokapitalizaciju s 57,1 mil. kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close