Club Adriatic spašen od stečaja

Autor: Suzana Varošanec , 12. listopad 2016. u 22:00
Na čekanju obnova hotela Alem u Baškom Polju/I. Čagalj/PIXSELL

Vladina odluka omogućuje tvrtki da upravlja nekretninama još godinu dana.

Odlukom o nastavku upravljanja nekretninama Cluba Adriatic do 31. listopada 2017. Vlada drugi put spašava svoju tvrtku od stečaja. Rješenje je isto kao i lani, a čeka se što će reći sud u upravnim sporovima.  Odluka se odnosi na više hotela i kampova koji nisu vlasništvo tvrtke, ali se u njima ostvaruje oko 50% noćenja u uvjetima poslovanja pod utegom predstečaja.

To znači i da obnova hotela Alem i kampa u Baškom Polju, koji su vlasništvo tvrtke i stoga obuhvaćeni predstečajnim planom, dulje čeka na rasplet. Planom se predviđa preuzimanje 95% udjela od strane strateškog investitora Prosperus Investa, a investicija je veća od 100 mil. kuna. Zbog razvoja tvrtke težište je na sudu kako bi što prije riješili sporove, smatra Tomislav Tičić iz Uprave Prosperusa.

Iz tvrtke doznajemo da je ove sezone ostvareno 330.000 noćenja, tj. približno kao i lani. Pripreme za sljedeću sezonu su u tijeku, a očekuje se da će većina ugovora biti sklopljena do kraja godine. Kako nije bilo ulaganja, predviđa se i u 2017. booking na razini ovogodišnjeg. Zainteresiranost agencija za fiksni zakup te za grupe inače se smanjuje zbog tehničke dotrajalosti objekata i obnovljenih hotela u okruženju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close