Čistoća smanjila broj odvoza, a kontejneri puni do vrha

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2016. u 11:49
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Čistoća je istovremeno raspisala i natječaj kojim će za 13 milijuna kuna kupiti još kontejnera za plastiku, papir, staklo i tekstil, a koji bi se na gradske ulice mogli rasporediti sredinom 2017. godine.

Kamo da ja sad to stavim? Evo, u životu nisam mislila da ću morati stajati pokraj kontejnera i razmišljati. Bolje da samo odložim vrećicu na pod prije nego što mi pozli od smrada – posve iskrena bila je jučer Tatjana Turkić sa Srednjaka. Pred svoju zgradu izašla je kako bi prošetala psa i usput bacila manju vrećicu smeća koju već nekoliko dana drži u stanu nadajući se da će se kontejneri isprazniti pa da je može u miru baciti.

– Nisam to dočekala pa ću je sad staviti na hrpu. Nadam se da ste prošli po kvartu jer ista vam je situacija svugdje. Računi su pet kuna niži, a za taj iznos gušimo se u smeću. Ma radije bih da mi ih i povećaju, samo da možemo kao ljudi odlagati svoj otpad – kazala je Tatjana Turkić, s kojom su se složili i stanari s obližnje Horvaćanske ceste. Puni su kontejneri za miješani komunalni otpad, a oni u kojima bi se smeće trebalo odlagati odvojeno i reciklirati se, od količine papira, stakla, ali i ostalog otpada gotovo se i ne vide, piše Večernji list.

– Odvoz nam je bio tri puta tjedno, sad nam je dvaput. Znam, ne čini se to kao velika razlika, ali i sami možete vidjeti da jest. Kad nema više mjesta u običnim kontejnerima, sve se počne nositi u ove za odvojeno skupljanje. Nikome onda više nije važno, u spremnik za plastiku baca se i hrana, razni papirići, čak i boce – objasnio je Krešo Martić i dodao kako je najgora situacija upravo kod zgrada u čijim su prizemljima kafići. Oni sami, objasnio je stanar Horvaćanske, dnevno napune barem jedan kontejner, u kojem otpad sad, prije odvoza, ne stoji samo jedan, već nekoliko dana.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close