Ćirilica zasjenila ekonomsku krizu i fiskalizaciju

Autor: Poslovni.hr/HRT , 07. rujan 2013. u 16:22
Goran Ferbezar/PIXSELL

Uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru zasjenilo je u proteklih mjesec dana sve druge događaje u Hrvatskoj.

Uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru  zasjenilo je u proteklih mjesec dana sve druge događaje u Hrvatskoj, pa čak i gospodarsku krizu i fiskalizaciju na tržnicama. Pokazuje to najnovije istraživanje o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop koje je za HTV napravila agencija Promocija plus. Što se tiče popularnosti stranaka i političara – većih  promjena nema, javlja HRT.

SDP i dalje uživa najveću potporu građana. HDZ, na drugome mjestu, bilježi porast još od izbora za Europski parlament te im je potopora dosegnula 22 posto. Izborni prag na nacionalnoj razini prelaze Hrvatski laburisti sa 6,9 posto. Prva stranka ispod praga je HNS. U odnosu koalicija bolje prolazi aktualna SDP-ova. No i lijevoj i desnoj koaliciji pada popularnost u odnosu na prošli mjesec. 

Poziciju najpozitivnijeg političara čvrsto drži predsjednik Ivo Josipović. Slijede ga ministar financija Slavko Linić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te premijer Zoran Milanović. S druge strane, i dalje čvrsto najnegativniji političar je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Na drugome mjestu negativaca je premijer Zoran Milanović pa svi političari, kao zasebna kategorija.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači spin je bio uspješan.

New Report

Close