Činimo li dovoljno? – okrugli stol o izazovima studenata s invaliditetom

Autor: Marta Duić , 20. svibanj 2014. u 11:10
Naslovni plakat okruglog stola ˝Činimo li dovoljno˝

Povodom desete obljetnice Odsjeka kulturalne studije filozofskog fakulteta u Rijeci grupa studentica kulturologije organizirala je 16.svibnja.2014. tribinu pod nazivom “Činimo li dovoljno? ˝.

Povodom desete obljetnice Odsjeka kulturalne studije filozofskog fakulteta u Rijeci grupa studentica kulturologije organizirala je 16.svibnja.2014. tribinu pod nazivom "Činimo li dovoljno? ˝. Okrugli stol o izazovima studenata s invaliditetom" održao se u  prostoru ''Akvarija'' na Kampusu.

Organizatorice Dorotea Golubić, Valentina Grimani, Ivana Mateša, Lara Pajazetović, Irena Vinčić  su uz potporu Filozofskog fakulteta Rijeka, Ureda za studente s invaliditetom te udruga Zamisli i Spirit osmislile program okruglog stola i raspravu te potakle mlade s invaliditetom da progovore o svojim dosadašnjim iskustvima tijekom studija. Naglašeno je kako bi bez pomoći i postojana ureda za studente s invaliditetom ovaj problem bio većih razmjera.

Ideja za projekt nastala je u sklopu kolegija Kulturna politika na kojem su se organizatorice susrele s problemima s kojima se studenti s invaliditetom svakodnevno susreću te su željele potaknuti i ostale na razmišljanje o eventualnim rješenjima za te probleme. Ovom tribinom želi se otvoriti tema invaliditeta koja je nedovoljno zastupljena u medijima i u svakodnevnom životu. Upoznavanjem ostalih studenata s problematikom organizatorice žele pobuditi toleranciju i solidarnost u društvu i ostvariti komunikaciju studenata s invaliditetom s ostalim studentima na području grada Rijeke te time potaknuti integraciju studenata s invaliditetom.

Komentirajte prvi

New Report

Close