Cimos talac međudržavnog spora

Autor: Darko Bičak , 30. siječanj 2017. u 21:59
Ministar Marić nije bio sretan slovenskom ponudom/P. M. /PIXSELL

Države se ne mogu dogovoriti oko sudbine velike tvrtke.

Sudbina  istarske tvrtke Cimos, koja je dio istoimene slovenske grupe, i dalje je neizvjesna, a glavna prepreka konačnom rješenju nemogućnost postizanja sporazuma s dugom prema Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banka (DAB).

Stoga su sindikati jučer pozvali Uprave hrvatske tvrtke i njihove slovenske matice da što prije postignu sporazum i spase tvrtku. "Cimos nema izravnog utjecaja na rasplet otvorenih pitanja između Hrvatske i Slovenije, ali želimo i nadamo se da će dogovor između dviju vlada biti pravovremeno postignut", rekao je predsjednik Uprave Cimosa Gerd Rosendahl na zajedničkoj konferenciji za novinare Uprave Cimosa i vodstva hrvatskog dijela grupacije Cimos održanoj u Kopru.

Dodao je da bi dogovor trenutno omogućio neometano poslovanje grupe na svim proizvodnima lokacijama i s oko četiri tisuće zaposlenika. Iz Uprave Cimosa ističu da otvorena pitanja između Slovenije i Hrvatske, koja do sada nisu utjecala na suradnju i odnose Cimosovih zaposlenika, danas predstavljaju prijetnju za više od tisuću radnih mjesta. U protekle dvije godine ova grupa je imala znatno restrukturiranje radi smanjenja troškova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close