Cilj svih transformacija jest učiniti proizvod, odnosno uslugu dostupnijima, bržima i boljima

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2019. u 11:53
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Večernji list s ovom konferencijom krenuo je prije tri godine.

U organizaciji Večernjeg lista u Hotelu Esplanade održava se još jedna konferencija Hrvatska kakvu trebamo.

Nakon pozdravnog govora Dražena Klarića, glavnog urednika Večernjeg lista, uslijedit će stručna predavanja na kojima će se otvoriti važna pitanja vezana za digitalizaciju hrvatskog društva i gospodarstva.

– Večernji list s ovom konferencijom krenuo je prije tri godine sa željom da otvorimo raspravu o svim važnim temama u Hrvatskoj. Tema o kojoj danas govorimo, a to je digitalna budućnost ili digitalna sadašnjost, svima je nama od velikog interesa i velikog zanimanja. Teoretičari se slažu da je ovo vrijeme četvrte industrijske revolucije vrijeme koje najbrže prolazi, koje zahtijeva od svih nas transformaciju. Često se koristimo izrazom digitalna transformacija, a cilj svih transformacija jest učiniti proizvod, odnosno uslugu dostupnijima, bržima i boljima. U duhu toga moramo promatrati sve izazove koji stoje ispred nas. Biti digitalan ili biti digitalno transformiran nije isto. Digitalizacija sama po sebi jest unošenje novih aspekata kada je riječ o samoj tehnologiji. Digitalna transformacija pojam je koji označava promjenu svakodnevnog promišljanja i rada – rekao je Klarić u pozdravnom govoru.

– Sindikati će se bojati da digitalna transformacija znači da će roboti potpuno preuzeti posao radnika i da neće biti potrebe za ljudskim resursima. Međutim, sva istraživanja pokazuju da će u konačnici ljudski faktor biti dominantan, presudan i najvažniji. Od nas se očekuje da pokušamo razumjeti svijet u kojem živimo i pokušamo ući u taj vlak koji vozi jako brzo – dodao je.

– Ova konferencija mjesto je na kojem ćemo pokušati razgovarati iz svih aspekata, iz znanosti, državne uprave, poslodavaca. Da pokušamo pronaći rješenja koja će biti svima prihvatljiva. Na tom putu digitalne transformacije neće uspjeti svi, no šansu da uspiju imaju svi koji su spremni suočiti se, prilagoditi svoje poslovanje i djelovanje novom okviru – rekao je glavni urednik Večernjeg lista.

Komentirajte prvi

New Report

Close