Cijene čišćenja apartmana skočile do neba, lani se moglo zaraditi i do 10.000 kuna mjesečno

Foto: Slavko Midžor / Pixsell Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Cijena fizičkog rada premašila je cijenu većine intelektualnih usluga.

Već lani na nekim su hrvatskim otocima plaće čistačica, koje su održavale nekoliko apartmana, dosezale i do 10.000 kuna, a prema oglasu objavljenom na jednom internet portalu, cijena te usluge na našoj rivijeri ovo ljeto iznosi 5.500 kuna. Tolika je u oglasu ponuđena plaća za održavanje apartmana u Opatiji i Ičićima.

Kako piše Novi list, cijena sata čišćenja apartmana na Opatijskoj rivijeri iznosi od nekih 65 do 75 kuna, a prema informacijama s terena, ona se u Dubrovniku popela na 100 kuna po satu.

Cijena fizičkog rada premašila je cijenu većine intelektualnih usluga i zato oni koji su se godinama školovali i završavali fakultete s pravom govore o tom kaosu na tržištu rada na kojem fizikalci zarađuju znatno više, a stručnost i obrazovanje nije cijenjeno, odnosno potpuno je neadekvatno plaćeno.

Vlasnici apartmana na Opatijskoj rivijeri za čišćenje apartmana i kuća za odmor po satu plaćaju najčešće 70 kuna. Navode da bi taj iznos u sezoni mogao i porasti, s obzirom na to da radne snage nema dovoljno.

Komentari (12)
 • kanabis
  kanabis 22:17 12.6.2019.

  Nemojte tako obezvrijeđivat nase fakultete. Ne radim u struci jer kao privatnik 5× puta vise zarađujem. No znanje uvijek dovro dođe

 • Kirin
  Kirin 21:55 12.6.2019.

  pula92


  kaufan - eto ja sam konkretno inženjer strojarstva sa 2,5 godine radnog iskustva sa plaćom od 5500 kn. Pa ti vidi dali je isplativo školovat se, svakom preporučam da završe neki zanat jer od fakulteta očito nema ništa samo izgubljene godine i novci

  Evo ja sam d.i.s.+mr.sc.econ. pa sam daleko iznad prosjeka, a ove s plesnim tečajem (ekon.) i tečajem krojenja (iur.) jedem za doručak…isto vrijedi i za strane inženjere. Čast izuzecima! Treba se trudit, pokazat kaj znaš i stalno učit!
 • Olimpik
  Olimpik 7:10 12.6.2019.

  Nelazite, 10 tisuca kuna da nije za tri mjeseca placa, uz to rintanje bez slobodnog dana i sl. Nelazite narod e

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!