Cijeli neboder ispašta jer Grad i stranke nikako da plate svoje razdjelnike

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2016. u 12:31
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nadamo se da nas neće još i kazniti jer zgrada nije u predviđenom roku ispunila zakonsku obvezu, očajni su stanari u Ozaljskoj 93.

Stanari velikog nebodera sa 172 stana u Ozaljskoj 93 u Zagrebu platili su po nekoliko tisuća kuna ugradnju razdjelnika, no na štednju i niže režije ne mogu računati jer Grad i nekoliko političkih stranaka još nisu podmirili račune za razdjelnike u svojim prostorima, objavio je Večernji list.

Za svaki su razdjelnik, govore očajni stanari predvođeni predstavnicom Marijanom Camerelli, dali po 612 kuna, a u prosjeku imaju po tri radijatora, no i dalje dobivaju račune po kvadraturi stana.

Grad je, objašnjava, vlasnik 12 stanova u neboderu, velikog prostora u prizemlju gdje se nalazi plesni centar te cijelog drugog kata gdje su smještene razne stranke, poput SDP-a, HNS-a, Hrvatske pučke stranke, Zagorske demokratske stranke i dr. Stanari ističu i da se Grad vodi kao vlasnik te da preko njega treba ići i uplata za sve te prostore pa ih u konačnici nije ni briga moraju li stranke platiti Gradu razdjelnike ili je to njegova dužnost.

Rok za ugradnju razdjelnika u zgradama s više od 70 stanova bio je 1. siječnja, a svoju su zakonsku obvezu ispunila samo 27.662 stanara. Tako vlasnici čak 61.674 stana koji se griju preko toplane u Zagrebu, Gorici, Samoboru i Zaprešiću, uključujući zgradu u Ozaljskoj, uskoro mogu očekivati visoke kazne od 10 do 50 tisuća kuna. To su potvrdili i iz nadležnog Ministarstva gospodarstva, iz kojega su kazali kako ne predviđaju produljenje zakonom utvrđenog roka.

Uz 61.674 stanara u prekršaju, do kraja ove godine razdjelnike mora ugraditi i 19.000 stanara u manjim zgradama.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close