Čičak: O zagađenju u Slavonskom Brodu obavijestit ćemo Europu

Autor: Agencija VLM , 07. studeni 2012. u 14:52
Ivan Zvonimir Čičak (PIX)

Zagađenje koje dolazi iz prekosavske Rafinerije gore je od granatiranja VBR-ovima koje su Brođani doživjeli u Domovinskom ratu, kaže Čičak.

Šokirani smo ovim što se događa u Slavonskom Brodu. O ovome ćemo obavijestiti međunarodne institucije jer Europska unija je već upozorila Hrvatsku da u pristupnom procesu ne radi dovoljno na problemima vezanim za ekologiju, osobito uz kvalitetu zraka i otpada – rekao je danas u Slavonskom Brodu predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak.

Prema njegovim riječima, zagađenje koje dolazi iz prekosavske Rafinerije gore je od granatiranja VBR-ovima koje su Brođani doživjeli u Domovinskom ratu jer se ono, za razliku od ove puzajuće smrtne opasnosti, barem prepoznaje.

– Rusi su ciljano kupili bosanskobrodsku Rafineriju kako bi tu mogli prerađivati naftu koja sadrži veliku količinu sumpora, što nigdje drugdje ne bi mogli raditi. Hrvatska ima samo jednu šansu, a to je zavrnuti ventil JANAF-a i reći – ne dozvoljavamo vam da uvozite ovu naftu zato što ona truje naše građane – istaknuo je Čičak, optuživši ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića da je pokušao zataškati zbivanja u Brodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close