CIA objavila 'ekskluzivu' o Titovoj smrti

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Američki obavještajci su na društvenoj mreži Twitter objavili dokument koji od 1980. godine čuvaju u svom muzeju.

Ovih dana američki obavještajci su na društvenoj mreži Twitter objavili dokument koji od 1980. godine čuvaju u svom muzeju.

Uz tekst "Muzejski artefakt tjedna - obavještenje FBIS-a [Foreign Broadcast Information Service - interna informativna služba Centralne obavještajne agencije], kojom se objavljuje smrt predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita", prenosi Tanjug.

Stvar je u tome što se iznad vijesti o Titovoj smrti kao izvor navodi Radio Bukurešt, od kojeg su navodno preuzeli vijest 4. svibnja 1980. godine u 19:00 sati po lokalnom vremenu.

To je dokaz da griješe i najveći, jer ovu su vijest jedino mogli preuzeti od Radio Beograda, ali je neko od operativaca pobrkao dva glavna grada dvije susjedne države.

U daljem tekstu piše isto ono što su prvi čuli građani bivše države i što je 4. svibnja 1980. godine prvi pročitao u televizijskom prijenosu Miroslav Lilić, tadašnji voditelj centralnog Dnevnika Televizije Zagreb.

"Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsjedništvo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije javljaju radničkoj klasi, svim građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije da je umro drug Josip Broz Tito, predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije."

Komentari (4) Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!