Češka ponuda za Čateks bez odobrenja Hanfe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2014. u 09:56
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list

Čateks je sredinom ovog mjeseca objavio kako je od češkog SAFF-a zaprimio službenu neobvezujuću ponudu.

Tekstilna tvrtka Čateks iz Čakovca objavila je danas, u cilju zaštite interesa svojih dioničara i cjelokupne investicijske javnosti, kako ponuda tvrtke SAFF iz Praga za preuzimanje Čateksa nije odobrena od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Čateks je, naime, sredinom ovog mjeseca objavio kako je od češkog SAFF-a zaprimio službenu neobvezujuću ponuda za otkup dionica čakovečke tektilne tvrtke po cijeni od 100 kuna po dionici.

Uz ostalo, u ponudi je stajalo kako SAFF nije tekstilna tvrtka već da je riječ o investitorima, koji imaju iskustva u vođenju proizvodnih pogona te planiraju investicije u razvoj novih proizvoda Čateksa.

U današnjoj se obavijesti, koju je Čateks objavio "temeljem zaprimljene obavijesti od HANFA-e", ističe da objavljivanje ponude društva SAFF za otkup dionica društva Čateks nije odobreno od strane Agencije u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Dodaju i kako je "osoba koja namjerava izvršiti preuzimanje društva Čateks dužna to učiniti u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava".

Komentirajte prvi

New Report

Close