CERP traži investicijsko društvo za trgovinu dionicama na burzi

Autor: Marija Brnić , 30. kolovoz 2017. u 22:00
Kandidati se na natječaj mogu javiti do 7.rujna/F. Brala/PIXSELL

Odabrana brokerska kuća pripremat će i isticati prodaje i kupnje prema zahtjevu Centra, knjižiti ih u SKDD-u, a cjenik može predložiti sama.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) u potrazi je za ovlaštenim investicijskim društvom za prodaju i kupnju dionica iz državnog portfelja na domaćem tržištu kapitala.  

Angažman investicijskog društva CERP-u nalažu zakon u upravljanju državnom imovinom i uredba o načinu prodaje dionica, a ponude za dvogodišnji angažman, uz mogućnost produljenja ugovora, CERP će prikupljati do 7. rujna.

Odabrano društvo u ovom poslu među ostalim bi obavljalo poslove pripreme i isticanja prodaje, kao i kupnje koje zatraži CERP, kao i obavljanje preknjižbi prema pravilnicima SKDD-a, te dostavu novca od prodaje na bankovni račun CERP-a. Kandidati bi u svojim ponudama sami trebali predložiti cjenik u postotku za transakcije sklopljene unutar knjige naloga. U cijeni moraju biti uključene i naknade za usluge i provizije vezane uz trgovinu, a maksimalan iznos cijene usluge prema natječaju ne može preći 0,15 posto, i bez minimalne provizije.

U ponudi trebaju predložiti i cjenik za trgovine izvan knjige naloga kroz blok transakciju, koja uključuje samo brokersku proviziju, a maksimalan iznos usluge ne može biti viši od 0,03 posto, a najviše 30 tisuća kuna. Dosad je brokerske poslove za državu obavljala Addiko banka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close