CERP od Jadroplova traži novi plan dokapitalizacije

Autor: Jadranka Dozan , 28. listopad 2015. u 22:01
Žele li ulagači danas platiti likvidacijsku vrijednost?/I. Čagalj/PIXSELL

CERP je i predlagao opoziv Skupštine radi korigiranja plana financijskog restrukturiranja te smanjenja i povećanja kapitala.

Svi se slažu da je za već kronični problem (ne)likvidnosti Jadroplova najbolji put dokapitalizacija, ali na ovotjednoj skupštini gotovo nitko nije podržao plan Uprave predvođena Branimirom Kovačićem.

Svi ustrajavaju i na novom pokušaju prikupljanja kapitala javnom ponudom dionica, no Kovačić je u izjavi za Radio Split dao naslutiti da će se u međuvremenu vjerojatno opet morati posegnuti za prodajom imovine. "Apsolutno podržavamo dokapitalizaciju, ona je nužna za opstojnost društva, ali predloženi iznos dugoročno to ne osigurava", kažu u Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji upravlja sa 70% dionica Jadroplova u državnom vlasništvu.

 

85posto

trebao se smanjiti temeljni kapital prije povećanja

Potvrđuju i da su zbog takva stajališta o predloženom iznosu povećanja i prethodnog smanjenja temeljnoga kapitala (s 343,7 na 49 mil. kuna, tj. s 210 na 30 kuna po dionici) Upravi bili predložili opoziv Skupštine. Zašto se na njoj ustrajalo zasad je nejasno, no u CERP-u kažu da mogu pozvati Upravu da izradi novi Plan financijskog restrukturiranja te sazove novu skupštinu s korigiranim prijedlogom smanjenja kapitala, a potom dokapitalizacije. No, pitanje je koliko su po dionici spremni platiti ulagači ili koliko više od 30 kuna? 

Komentirajte prvi

New Report

Close