CERP obezglavljen, čeka se potez Vlade

Autor: Marija Brnić , 15. siječanj 2018. u 22:00
Ministar državne imovine Goran Marić/H. Jelavić/PIXSELL

Natječaj raspisan prije sedam mjeseci, ‘iscurio’ mandat v.d. ravnatelja Volarevića.

Sedam mjeseci od kada je raspisan javni natječaj za ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odluka o odabiru novog šefa još nije donesena, a kako je u međuvremenu istekao ugovor o radu v.d.-u ravnatelja Mirku Volareviću, posljednjih desetak dana CERP je obezglavljen.

U ovom trenutku još nije poznato ni hoće li na sjednici Vlade u četvrtak Volareviću još jednom biti prolongiran mandat ili će konačno biti odabran jedan od dva kandidata, Volarević ili Mladen Plećaš.

Volarević je, inače, bio već odabran za tu poziciju na javnom natječaju provedenom za vrijeme Oreškovićeve vlade, no na posljednjoj sjednici nije bio potvrđen i u međuvremenu je bio v.d. ravnatelja.

Špekulira se da on nije niti izbor aktualnog premijera Andreja Plenkovića, te da je on navodno skloniji izboru Plećaša, dok ministar državne imovine Goran Marić favorizira Volarevića.

No, činjenica je da po prvi put ova državna institucija koja upravlja uglavnom problematičnim dijelom državnog portfelja trenutno nema odgovornu osobu na čelu. Kako se u međuvremenu CERP-u donose odluke i hoće li to utjecati na usporavanje privatizacijskih procesa koji su u tijeku, iz nadležnih institucija zasad ne daju službene informacije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close