CERP braniteljima daje dionice Belja. Jesu li to one što vrijede 0 kuna?

Autor: Jadranka Dozan , 06. travanj 2018. u 16:52
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na stranicama Centra za restrukturiranje i prodaju objavljeno je 20-ak odluka koje je upravno vijeće CERP-a donijelo na sjednici prošle srijedea među njima je o ona o listi dionica iz državnog portfelja koje se bez naplate ustupaju ratnim vojnim invalidima i obiteljima smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata.

Zanimljiv i malo bizaran detalj je da je na tu listu uvršteno i 19.500 dionica Belja, kompanije iz sustava Agrokor. 
Dakle, za dodjelu braniteljskoj populaciji država ustupa dionice za koje, kako stvari stoje s aktualnim nacrtom nagodbe, u strukturi namirenja nema mjesta, a bivši Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru samo je eksplicitnije od sadašnjeg rekao da dionice manjinskih dioničara vrijede ‘nula kuna’. 

Mnogo je izglednije da je uvrštavanje Belja na listu dionica za ustupanje braniteljima samo novi primjer šlamperaja, a ne i da u CERP-u možda znaju o nagodbi nešto što drugi ne znaju. 
Inače, na istoj sjednici UV CERP-a na listu za branitelje uvrštene su još o je i 2,4% dionica Uljanika, 0,7% dionica Vjesnika te 3,3% Medora hotela i ljetovališta iz Podgore. 

Komentari (9)
Pogledajte sve


Bravo za državu. Ovime de facto priznaje da dionice imaju vrijednost.

da, imaju….na papiru…a i to još kratko

Dijelili su i neke koje su već bile u stečaju tako da ništa novo, jedina je razlika da je Belje malo poznatije od tih firmi. Sretnici su dobili PVCM, a njih 99% smeće.

CERP vec godinama dijeli dionice koje vrijede goli k. Znam slucaj gdje mi je kolega dobio dionice nekih trgovackih drustava za koje nisam ni znao da postoje, a pogotovo da se njima trguje na burzi/njuskalu.
Naravno, sve se vodi po nominalnoj cijeni.

Slučajna država, slučajni ministar, slučajno ministarstvo, slučajne odluke, slučajno sudstvo i slučajan USKOK
Kakva smo mi prčija pa ovo nema nigdje…da se tako rugaju ekipi koja je ginula za ovu zemlju..
Kad se jamstva upišu ako netko imaju petlje ići u zatvor onda je nula, ali onda idu tužbe…

New Report

Close