Čermak: Nudim 27 milijuna eura za Dinu i Dioki!

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2013. u 11:30
Ivan Čermak (Marko Prpic/PIXSELL)

Čermak jučer nije bio raspoložen za službeni komentar, piše Jutarnji list.

Tvrtka Crodux plin d.o.o. umirovljenog Čermak za Dinu i Dgenerala Ivana Čermaka u ponudi za preuzimanje posrnulog carstva Roberta Ježića Diokija i Dina-Petrokemije nudi, neslužbeno doznaje Jutarnji list, preuzimanje oba pogona, pa i zemljišta namjenjenog za LNG terminal u Omišlju na Krku, a za to nudi 27 milijuna eura za pokretanje proizvodnje u oba pogona, zadržavanje postojećih radnih mjesta te otvaranje 500-tinjak novih.

Čermak je, neslužbeno doznaje list, vlastitu konkretnu ponudu sažeo na samo tri stranice, a među ostalim, navodno, traži da država otpiše sve dugove od 40-tak milijuna kuna na teret njihovih potraživanja, iako to rješenje zakon ne predviđa. U predstečajnoj nagodbi može se otpisati 70 posto duga spram Ministarstva financija, odnosno potrebno je podmiriti 30 posto ukupnog duga.

Čermak jučer nije bio raspoložen za službeni komentar, piše Jutarnji list. Rekao je da je protekli tjedan bio odsutan zbog bolesti, ali da će ubuduće biti još vremena za razgovore o njegovoj ponudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close