Centar izvrsnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pun pogodak

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2015. u 11:36
Foto: http://bbz.hr

Na inicijativu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa prije nešto više od četiri mjeseca započeo je s radom Centar izvrsnosti iz matematike. Bjelovarsko-bilogorska županija kao druga Županija u Hrvatskoj upustila se u taj projekt koji omogućuje nadarenim učenicima brže i kvalitetnije napredovanje.

U projekt Centra izvrsnosti za matematiku uključeni su učenici 7. i 8. razreda osnovnih i 1. 2. i 3. razreda srednjih škola.  Interes za sudjelovanje u projektu Centra izvrsnosti za matematiku pokazalo je tako niz osnovnih i srednjih škola, a samim time svoje znanje iz matematike putem Centra izvrsnosti dodatno bruse učenici iz svih dijelova Bjelovarsko-bilogorske županije. Kada je Centar izvrsnosti i krenuo prije četiri pol mjeseca interes za njegovo pohađanje svake subote iskazalo je stotinjak učenika. Možda je to u početku i bila malo prevelika brojka, ali kao i uvijek u životu, pa tako i u ovom slučaju uvijek netko odustane, pa u konačnici Centar izvrsnosti iz matematike pohađa oko šezdesetak učenika. Rad u Centru izvrsnosti organiziran je subotama po četiri sata, u dva bloka po dva sata. U pauzi je osigurana užina za učenike i mentore. Također,  prijevoz za učenike iz udaljenih mjesta je organiziran, a sve troškove projekta snosi Bjelovarsko-bilogorska županija.

Do sada je program trajao 72 sata kroz 18 tjedana, a na projektu je radilo 14 mentora iz različitih škola. Pripremljeno je više od 20 kvalitetnih prezentacija i popratnih vježbi. Radilo se savjesno, metodički te primjereno učeničkoj dobi i predznanju.  Po prvi puta mentori i učenici prošli su kroz cjelovit sadržaj dodatne nastave iz matematike prilagođen i usklađen s redovnim programom u školi.

Inače, planirano je održati 88 sati nastave u Centru izvrsnosti kroz 22 tjedna. Sredstva za provođenje programa osigurana su u proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije. Lani je tako utrošeno oko 100 tisuća kuna, dok je ove godine za Centar izvrsnosti u proračunu osigurano 350 tisuća kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close