Cemex nagradio Jadrankin hotel

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2015. u 21:59
Hotel Bellevue prvi među poslovnim građevinama

Arhitektonsko rješenje potpisuje Andrija Rusan s grupom autora.

Ako je suditi po Cemexovim nagradama, koje su dodijeljene deveti put, u Hrvatskoj se najbolje gradi na istarskom i kvarnerskom području.

Riječ je o priznanjima za najuspješnija arhitektonska i građevinska postignuća. U kategoriji javnih i poslovnih građevina nagrada je pripala Hotelu Bellevue na Malom Lošinju, projektu Jadranka hotela vrijednom više od 50 milijuna eura koji je otvoren lani. Arhitekstonsko rješenje potpisuje Andrija Rusan s grupom autora.

U kategoriji Stambene građevine pobijedila je porečka Villa Materada, projekt gradnje rovinjske Plaže Mulini proglašen je najboljim izvedbenim i arhitektinskim rješenjem u kategoriji Infrastrukturne građevine, a posebna nagrada za poštovanje načela Održive gradnje dodijeljena je projektu Zaštita od buke kod naplatnih kućica za Most Krk. Dobitničke projekte odbrali su članovi nacionalnog Odbora nagrade,  Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku na 24. međunarodnom natječaju Cemex Building Award koje će se u studenom održati u Meksiku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close