Čelnik velikog kineskog developera dolazi u Hrvatsku

Autor: Bernard Ivezić , 14. rujan 2015. u 22:01
Marina Pavković, direktorica ZV-a/T. Miletić/PIXSELL

Zagreb Business Summit privukao šaroliko društvo.

Branko Roglić, vlasnik Roglić grupe, hrvatske kompanije koja je po prihodima nadmašila Hrvatski telekom, zatim Fan Shihong, predsjednik Uprave Jiangsu Hanjian Grupe, jednog od 60 najvećih kineskih developera, predstavnici Europske komisije, Svjetske banke i EBRD-a samo su neki od sudionika Zagreb Business Summita koji će se na Zagrebačkom velesajmu održati od srijede do petka.

Na drugom će Zagreb Business Summitu, i to unatoč predizbornoj kampanji, sudjelovati i nacionalni i lokalni političari iz svih političkih grupa i stranaka. Uz energetiku i cirkularnu ekonomiju na Zagreb Business Summitu govorit  će se i o investicijama iseljeništva. Događaj su podržali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zatim Grad Zagreb, koji je s Udrugom gradova poseban partner, te Vlada kroz Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Marina Pavković, direktorica Zagrebačkog velesajma, kaže da je zadovoljna što su pitanja razvoja i budućnosti hrvatskog gospodarstva izazvala takav interes svih ključnih čimbenika koji upravljaju državom na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. "I ove godine očekujem da će nam se prvi dan pojaviti mnogo više poduzetnika i predstavnika gospodarstva nego što ih se registriralo, a posebno je dobro što će poduzetnici iz prve ruke imati priliku razgovarati s brojnim predstavnicima na lokalnoj razini", kaže Pavković.

Komentirajte prvi

New Report

Close