Carinska i Porezna uprava od četvrtka opet u višednevnoj akciji po cijeloj Hrvatskoj, neke djelatnosti će posebno nadzirati

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Kreće pojačan nadzor fiskalizacije, pozvali su i građane te privatne i pravne osobe “da prijave nepravilnosti”.

U razdoblju od 14. do  20. ožujka 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, priopćeno je iz Ministarstva financija i Carinske uprave.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

-trgovina na malo ostalom robom na štandovima i tržnicama;

-iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, i

-djelatnosti cateringa.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 14. do 20.ožujka 2019. godine.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, navedeno je u priopćenju.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve