Carina zaplijenila 15 tona krivotvorene robe vrijedne 10 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2015. u 10:39
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Akcija je trajala punih pet mjeseci, a provedena je u potpunoj tajnosti.

Područni carinski ured Split u suradnji s nadležnim službama zabilježio je rekordnu zapljenu krivotvorene robe u vrijednosti većoj od deset milijuna kuna.

Akcija je trajala punih pet mjeseci, a provedena je u potpunoj tajnosti.

Pročelnik Područnog carinskog ureda Split Stiven Vladislavić je rekao: 'Napravili smo inspekcijske nadzore u devet skladištia na širem splitskom području i zaplijenili smo više od 15 tona krivotvorene robe čiji vlasnici su tri povezana trgovačka društva. Više od 10 milijuna kuna je vrijednost zaplijenjene robe u ovom trenutku. Sada smo u fazi kontaktiranja sa svim nositeljima prava robnih marki, a to su mahom odvjetnički uredi koji zastupaju velike brendove da bi nam oni potvrdili stupanj krivotovrenosti ove zaplijenjene robe'.

Samo u prvoj polovici ove godine nadzorom domaćeg tržišta otkriveno je 45 prekršaja, a u 2 slučaja podnesena je i kaznena prijava za ukupno 4510 komada proizvoda. Vrijednost uništenih krivotvorenih proizvoda koje je zadržala Carinska uprava prošle godine je bila veća od 7,5 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close