Cargo vlak put od Ljubljane do Beograda krati za 3 sata

Autor: Darko Bičak , 05. ožujak 2018. u 22:00
U Brodu će biti tzv. servisno mjesto/ Ivica Galović/PIXSELL

Kompozicija prometuje triput tjedno, u Hrvatskoj vagone dobiva ili miče u Slavonskom Brodu.

Najavljeni vlak Sava Express, projekt cargo željezničkih poduzeća zemalja bivše Jugoslavije, konačno je zaživio te prometuje na liniji Ljubljana Zalog – Slavonski Brod – Beograd Ranžirna i obratno.

Kako doznajemo iz HŽ Carga, kompozicija iz Ljubljane kreće ponedjeljkom, srijedom i subotom, a iz Beograda ide ponedjeljkom, četvrtkom i subotom.

Vlak na području Hrvatske ima tzv. servisno mjesto na kolodvoru Slavonski Brod u kojemu postoji mogućnost dodavanja ili uklanjana vagona. Projekt je krenuo s prvim vlakom, sastavljenim od 18 vagona iz Ljubljane za Beograd, 28. veljače i na području Hrvatske nije bilo dodavanja vagona te je vlak skratio svoje vrijeme putovanja za 180 minuta u odnosu na predviđeni vozni red. Prvi vlak na relaciji Beograd – Ljubljana krenuo je 1. ožujka sastavljen od 21 vagona, na koji je u Hrvatskoj uvršteno šest vagona tovarenih za Sloveniju te je također skratio svoje vrijeme putovanja na području Hrvatske za 150 minuta. 

"Sava Express donosi niz prednosti, od poboljšanja suradnje između nacionalnih željezničkih teretnih operatera u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i poduzeća u regiji do preusmjeravanja robnih tokova s ceste na željeznicu s ekološkim benefitom i pružanjem najkvalitetnijih logističkih usluga za korisnike prijevoza. Sinergijom nacionalnih operatera i ovim zajedničkim projektom želi se podići kvaliteta usluge i pridobiti robne tokove s drugih koridora ili s ceste na željeznicu na nekadašnji X. koridor", kažu u HŽ Cargu.

Komentirajte prvi

New Report

Close