Cappelli: Ubrzanim koracima do kineskih projekata

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2018. u 21:59
Naš i kineski ministar turizma Cappelli i Shugang

U Dubrovniku skup azijskog giganta i 16 europskih zemalja o turizmu iznjedrio i nove mogućnosti razvoja.

Zajedničku izjavu o suradnji potpisale su u srijedu u Dubrovniku zemlje članice inicijative "Kina + 16" za područje turizma, u sklopu međunarodne ministarske konferencije koja je okupila više od 100 sudionika.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je kako su se potpisnice obvezale na konkretnije korake u kvalitetnom pristupu kineskom tržištu, a sama konferencija je velik iskorak u suradnji Hrvatske i Kine. "Idemo ubrzanim koracima. Ove smo godine na gotovo 50 posto više kineskih turista nego lani. Potrebna nam je jača i kvalitetnija suradnja, otvorenost i zajedničko predstavljanje na kineskom tržištu.

Zacrtali smo put buduće suradnje s Kinom", rekao je Cappelli. Ministar je istaknuo kako je nakon ulaska u projekt Pelješkog mosta, Kina zainteresirana za daljnja ulaganja u Hrvatsku. "Kineska investicija u izgradnju hotela u Krapini iznosi oko 30 milijuna eura, a na sjednici Vlade u Puli otvorili smo tri ili četiri vrlo kvalitetna projekta s tri milijarde kuna ulaganja. Zanimaju ih i turističke ture kontinentalnom Hrvatskom", rekao je Cappelli.

Kineski ministar turizma i kulture Luo Shugang ocijenio je konferenciju izrazito uspješnom te naglasio kako je hrvatsko turističko tržište jedno od najvažnijih područja za kineska ulaganja. "Lani je Hrvatsku posjetilo 230 tisuća Kineza, što je rast od 56 posto u odnosu na 2016", rekao je Shugang. Dodao je kako treba pojačati suradnju dviju vlada i razvijati odnose u turističkom sektoru. Konferencija "Kina + 16" prva je takva u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close