Čakovečko gospodarstvo na poslovnoj prekretnici

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 02. prosinac 2016. u 10:35
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca dodao je i da ovaj grad upravo na industriji i poljoprivredi uvelike temelji svoj budući razvoj.

Grad Čakovec u petak je bio domaćinom Agro uzleta grada Čakovca, što je ujedno i samo ovogodišnje finale trogodišnjeg uspješnog niza Poslovnih uzleta u organizaciji Poslovnog dnevnika. Ove jedinstvene manifestacije, kakvih je samo u 2016. održano čak 31 diljem Hrvatske, osmišljene su s ciljem da malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima te vlasnicima OPG-a pomognu u napredovanju na domaćem, kao i povećanju konkurentnosti na izvoznim tržištima. Navedeno je potvrdio i Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, koji je prilikom otvaranja čakovečkog Agro uzleta istaknuo važnu ulogu koju malo i srednje poduzetništvo ima u ukupnoj gospodarskoj slici Hrvatske.

"Malo i srednje poduzetništvo čini 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji, zapošljava 65 posto od ukupnog broja zaposlenih te kreira 50 posto BDP-a. Stoga, s pravom možemo reći da ovaj sektor čini kapilarni su sustav svakog gospodarstva, ali i društva. S ciljem njihova dodatnog osnaživanja, već treću godinu u suradnji s gradovima i županijama promoviramo malo i srednje poduzetništvo jer ga smatramo za gospodarsku stabilnost“, kazao je Šimatović.

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca dodao je i da ovaj grad upravo na industriji i poljoprivredi uvelike temelji svoj budući razvoj. „Na čakovečkom se području postoje OPG-ovi i gospodarstva koji se trenutno nalaze na određenoj poslovnoj prekretnici, a potičemo ih da u tome budu što brži i što bolji jer u ovom segmentu vidimo priliku za rast. Nastojimo stvoriti okruženje za održivu poljoprivrednu proizvodnju uslijed koje će i naši građani na stolu, neovisno o trendovima, svaki dan imati zdravu hranu. Drago mi je da je Poslovni dnevnik prepoznao naše namjere i omogućio nam da u sklopu današnjeg poslovnog foruma razgovaramo o nekim od najvažnijih problema i šansi za budućnost“, poručio je Kovač. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vodstvo Grada Ćakovca se jako trudi. Ipak, možda premalo ulažu u obnovu gradskih škola,
i jednosmjenski rad u školama. Najveća zamjerka , je u nedostatku dječjih kvalitetnih vrtića, te
namjenskih prostora za boravak djece u slobodno vrijeme./klubovi gdje rade honorarno
ili volonterski mladi sa mladima ili djecom./
Još uvijek, nepomirljivi računi – i dioba gradskog i županijskog. Dvostruke cijene za aktivnosti djece, vrtiće
i sl.
U poslovnom smislu,dijelovi Grada se neravnomjerno razvijaju, u jedne se neprekidno ulaže, dok
drugi stoje zapušteni.Najveća pljuska ipak, je dovoženje hrane iz Varaždina studentima u Čakovec.
Zar nema novaca za izradu projektne dokumentacije za studenstki moderan restoran..?
Čakovcu nedostaje hotel s **** zvjezdice.
Poduzetništvo je ponovno uzelo maha, zato je svaka podrđka poslovnih krugova , dobrodošla.

New Report

Close