Čakovečko gospodarstvo na poslovnoj prekretnici

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca dodao je i da ovaj grad upravo na industriji i poljoprivredi uvelike temelji svoj budući razvoj.

Grad Čakovec u petak je bio domaćinom Agro uzleta grada Čakovca, što je ujedno i samo ovogodišnje finale trogodišnjeg uspješnog niza Poslovnih uzleta u organizaciji Poslovnog dnevnika. Ove jedinstvene manifestacije, kakvih je samo u 2016. održano čak 31 diljem Hrvatske, osmišljene su s ciljem da malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima te vlasnicima OPG-a pomognu u napredovanju na domaćem, kao i povećanju konkurentnosti na izvoznim tržištima. Navedeno je potvrdio i Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, koji je prilikom otvaranja čakovečkog Agro uzleta istaknuo važnu ulogu koju malo i srednje poduzetništvo ima u ukupnoj gospodarskoj slici Hrvatske.

"Malo i srednje poduzetništvo čini 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji, zapošljava 65 posto od ukupnog broja zaposlenih te kreira 50 posto BDP-a. Stoga, s pravom možemo reći da ovaj sektor čini kapilarni su sustav svakog gospodarstva, ali i društva. S ciljem njihova dodatnog osnaživanja, već treću godinu u suradnji s gradovima i županijama promoviramo malo i srednje poduzetništvo jer ga smatramo za gospodarsku stabilnost“, kazao je Šimatović.

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca dodao je i da ovaj grad upravo na industriji i poljoprivredi uvelike temelji svoj budući razvoj. „Na čakovečkom se području postoje OPG-ovi i gospodarstva koji se trenutno nalaze na određenoj poslovnoj prekretnici, a potičemo ih da u tome budu što brži i što bolji jer u ovom segmentu vidimo priliku za rast. Nastojimo stvoriti okruženje za održivu poljoprivrednu proizvodnju uslijed koje će i naši građani na stolu, neovisno o trendovima, svaki dan imati zdravu hranu. Drago mi je da je Poslovni dnevnik prepoznao naše namjere i omogućio nam da u sklopu današnjeg poslovnog foruma razgovaramo o nekim od najvažnijih problema i šansi za budućnost“, poručio je Kovač. 

Komentari (1)
 • miami
  miami 20:13 2.12.2016.

  Vodstvo Grada Ćakovca se jako trudi. Ipak, možda premalo ulažu u obnovu gradskih škola,
  i jednosmjenski rad u školama. Najveća zamjerka , je u nedostatku dječjih kvalitetnih vrtića, te
  namjenskih prostora za boravak djece u slobodno vrijeme./klubovi gdje rade honorarno
  ili volonterski mladi sa mladima ili djecom./
  Još uvijek, nepomirljivi računi - i dioba gradskog i županijskog. Dvostruke cijene za aktivnosti djece, vrtiće
  i sl.
  U poslovnom smislu,dijelovi Grada se neravnomjerno razvijaju, u jedne se neprekidno ulaže, dok
  drugi stoje zapušteni.Najveća pljuska ipak, je dovoženje hrane iz Varaždina studentima u Čakovec.
  Zar nema novaca za izradu projektne dokumentacije za studenstki moderan restoran..?
  Čakovcu nedostaje hotel s **** zvjezdice.
  Poduzetništvo je ponovno uzelo maha, zato je svaka podrđka poslovnih krugova , dobrodošla.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve