Čakovečki vatrogasci dobili nove pumpe za vodu

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 11:38
Foto: http://www.cakovec.hr

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, u subotu prijepodne, u dvorišnom postoru čakovečkih vatrogasaca, održana je svečana primopredaja motornih pumpi za vodu.

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, u subotu prijepodne, u dvorišnom postoru čakovečkih vatrogasaca, održana je svečana primopredaja motornih pumpi za vodu. Njih je za potrebe doborovljnih vatrogasnih društava na svojem području kupio Grad Čakovec.

“Ne treba posebno govoriti da su prošlogodišnje poplave pokazale ono što vi vrlo dobro znate – da su u slučaju potreba, dobrovoljna vatrogasna društva najspremnija i najopremljenija reagirati u kratkom roku te spriječiti veće materijalne štete i ugrožavanje zdravlja i života ljudi.”, rekao je, među ostalim zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved. Vatrogasci su se pokazali i kad je neposredna opasnost prošla, kad je trebalo ispumpavati vodu iz podruma, poslovnih i stambenih prostora. Njihovom aktivnošću spriječene su veće materijalne štete, rekao je zamjenik Medved.

“Analizirajući te događaje odlučili smo svakom gradskom DVD-u kupiti i pokloniti profesionalnu motornu pumpu velikog kapaciteta. Ova investicija vrijedna je preko 60 tisuća kuna.”, zaršio je Medved.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Željko Besedić, zahvalio se u ime svih čaovečkih vatrogasaca, naglasivši da će ova oprema sigurno biti korisno iskorištena te da je ovo ulaganja veliki korak prema sprječavanju materijalnih šteta koje svake godine donose poplave. Pored zamjenika Medveda i zapovjednika Bededića, na subotnjoj svečanosti bili su i zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj za zamjenikom Robertom Meglićem.

Na području Grada Čakovca djeluje 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava, a darovnicu, odnosno pumpe preuzeo je predstavnik svakog pojedinog DVD-a. Inače, Čakovec kontinuirano ulaže ne samo u opremljenost svojih dobrovoljnih vatrogasnih društava, već i u edukaciju članova . Tako danas na području grada imamo ekipirane i uvježbane vatrogasce na koje sustav uvijek može računati.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Super ! i neka su dobili novu opremu i nove motorne pumpe, oni su svakako i zaslužili, koliko se narade, i koliko života i imovine spase !

New Report

Close