Čačićeva i Josipovićeva koalicija u minusu od 37.000 kuna

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Koalicija na čijim su listama bila zvučna politička imena i koja je očekivala pet-šest saborskih mandata u konačnici je dobila samo jedan, onaj Radimira Čačića.

Koalicija čija su okosnica reformisti Radimira Čačića i stranka Naprijed Hrvatska bivšeg predsjednika države Ive Josipovića, kampanju za Hrvatski sabor zaključila je s minusom od oko 37.000 kuna, pokazuje završno financijsko izvješće objavljeno u ponedjeljak. 

Koalicija, u kojoj su uz Čačićevu i Josipovićevu stranku, bili i Stranka hrvatskih umirovljenika, Zeleni forum i Dubrovački demokratski sabor, za kampanju je uprihodovala 1,429 milijuna kuna, a potrošila 1,466 milijuna kuna. 

Glavninu prihoda, 858.000 kuna, činila su vlastita, stranačka sredstva, dok je donacijama prikupljeno 570.000 kuna. Građani i obrti obilnije su donirali Koaliciju od pravnih osoba, od prvih je prikupljeno 324.000 kuna, od drugih 201.000 kuna. 

Na popisu donatora su i Ivo Josipović (20.000 kuna), Luka Denona (10.000 kuna), Slavko Linić koji je u novcu za kampanju dao 20.000 kuna, a u "naravi" još oko šest tisuća kuna. 

Široj javnosti nepoznati Hvaranin i Zagrepčanka, Čačić-Josipovićevoj koaliciji donirali su po maksimalnih 30. 000 kuna. Među 70-ak donatora, sa iznosom od 17.000 kuna je i varaždinski Coning.

Koalicija na čijim su listama bila zvučna politička imena i koja je očekivala pet-šest saborskih mandata u konačnici je dobila samo jedan, onaj Radimira Čačića. 

Prođu li njena izvješća financijski nadzor Državnog izbornog povjerenstva imat će pravo na nadoknadu izbornih troškova od 180.000 kuna, koliko se dobiva za osvojeno mjesto u Saboru. 

Iako imaju vremena do konca prosinca, završna financijska izvješća o parlamentranoj kampanji, već je javno objavila većina izbornih sudionika, a čekaju se najveći, koalicije Hrvatska raste i Domoljubna, te Most nezavisnih lista. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve